Pane kinkku kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kiehauta, kuori vaahto ja keitä noin 30 min. Kaada vesi pois.
Siirrä kinkku ahtaaseen kattilaan tai pataan. 4-5 kg painoinen kinkku mahtuu sopivasti 5 litran kattilaan.
Lisää kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta kinkku, kunnes sen sisälämpö on 70 astetta. Tarkista lämpö paistomittarilla. Neljäkiloisen kinkun kypsyminen kestää noin 2 h 45 min. Jos neste ei täysin peitä kinkkua, käännä kinkkua arvioidun kiehumisajan puolessa välissä. Kun sisälämpö on oikea, nosta kattila liedeltä, ja anna kinkun jäähtyä liemessään.
Kinkku kuorrutetaan seuraavana päivänä: Poista verkko ja kamara. Sivele sinappi-keltuais-neilikkaseosta silavapinnalle. Ripottele päälle korppujauhoja ja kuorruta kinkkua hetken aikaa 250-asteisessa uunissa.
Jos haluat perinteisestä poikkeavan kuorrutuksen, ripottele silavakerrokselle runsaasti jauhettua neilikkaa. Kuorruta kinkku 250-asteisessa uunissa, ja valele kinkkua keitinliemellä. Keitinliemestä saat erinomaisen kastikkeen ja keiton.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.