Viinissä keitetty joulukinkku
Viinissä keitetty joulukinkku
Yhteistyössä

Viinissä keitetty joulukinkku

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Näin valmistat viinissä keitetyn Prager schinken

1 kplpullo punaviiniä tai omenamehua
1 dlportviiniä tai madeiraa
1 kplsipuli
1 tlkokonaisia valkopippureita
3 kpllaakerinlehteä
2 kplliemikuutiota
luuton tuoresuolattu viljaporsaan -kinkku, noin 4-5 kg
vettä

Valmistus

  1. 1

    Pane kinkku kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kiehauta, kuori vaahto ja keitä noin 30 min. Kaada vesi pois.

  2. 2

    Siirrä kinkku ahtaaseen kattilaan tai pataan. 4-5 kg painoinen kinkku mahtuu sopivasti 5 litran kattilaan.

  3. 3

    Lisää kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta kinkku, kunnes sen sisälämpö on 70 astetta. Tarkista lämpö paistomittarilla. Neljäkiloisen kinkun kypsyminen kestää noin 2 h 45 min. Jos neste ei täysin peitä kinkkua, käännä kinkkua arvioidun kiehumisajan puolessa välissä. Kun sisälämpö on oikea, nosta kattila liedeltä, ja anna kinkun jäähtyä liemessään.

  4. 4

    Kinkku kuorrutetaan seuraavana päivänä: Poista verkko ja kamara. Sivele sinappi-keltuais-neilikkaseosta silavapinnalle. Ripottele päälle korppujauhoja ja kuorruta kinkkua hetken aikaa 250-asteisessa uunissa.

  5. 5

    Jos haluat perinteisestä poikkeavan kuorrutuksen, ripottele silavakerrokselle runsaasti jauhettua neilikkaa. Kuorruta kinkku 250-asteisessa uunissa, ja valele kinkkua keitinliemellä. Keitinliemestä saat erinomaisen kastikkeen ja keiton.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä