Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viinissä keitetty joulukinkku

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Näin valmistat viinissä keitetyn Prager schinken

1 kpl
pullo punaviiniä tai omenamehua
1 dl
portviiniä tai madeiraa
1 kpl
sipuli
1 tl
kokonaisia valkopippureita
3 kpl
laakerinlehteä
2 kpl
liemikuutiota
luuton tuoresuolattu viljaporsaan -kinkku, noin 4-5 kg
vettä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Pane kinkku kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kiehauta, kuori vaahto ja keitä noin 30 min. Kaada vesi pois.

2

Siirrä kinkku ahtaaseen kattilaan tai pataan. 4-5 kg painoinen kinkku mahtuu sopivasti 5 litran kattilaan.

3

Lisää kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta kinkku, kunnes sen sisälämpö on 70 astetta. Tarkista lämpö paistomittarilla. Neljäkiloisen kinkun kypsyminen kestää noin 2 h 45 min. Jos neste ei täysin peitä kinkkua, käännä kinkkua arvioidun kiehumisajan puolessa välissä. Kun sisälämpö on oikea, nosta kattila liedeltä, ja anna kinkun jäähtyä liemessään.

4

Kinkku kuorrutetaan seuraavana päivänä: Poista verkko ja kamara. Sivele sinappi-keltuais-neilikkaseosta silavapinnalle. Ripottele päälle korppujauhoja ja kuorruta kinkkua hetken aikaa 250-asteisessa uunissa.

5

Jos haluat perinteisestä poikkeavan kuorrutuksen, ripottele silavakerrokselle runsaasti jauhettua neilikkaa. Kuorruta kinkku 250-asteisessa uunissa, ja valele kinkkua keitinliemellä. Keitinliemestä saat erinomaisen kastikkeen ja keiton.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.