Vongole-prosciuttopasta
Vongole-prosciuttopasta
Yhteistyössä

Vongole-prosciuttopasta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gspaghettia
1 kgsydänsimpukoita eli hietasimpukoita (vongole)
80 gprosciutto crudoa (ilmakuivattua kinkkua)
100 gmascarponea
1 kplruukku lehtipersiljaa
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpieni sipuli
2 kpl½ dl kuivaa valkoviiniä
1/4 tlkuivattua chiliä
suola, mustapippuri
nokare voita
oliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese ja harjaa simpukat puhtaiksi. Poista kaikki simpukat joiden kuoret eivät sulkeudu tai ovat rikkinäisiä.

  2. 2

    Aseta prosciuttoviipaleet pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.

  3. 3

    Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.

  4. 4

    Kuullota chili, valkosipulit ja sipuli nokareessa voita ja öljyä.

  5. 5

    Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehua hetken. Lisää mascarpone ja mausta suolalla.

  6. 6

    Kaada simpukat kiehuvan kastikkeen joukkoon ja sulje kansi. Pienennä lämpöä ja heiluta kasaria välillä.

  7. 7

    Simpukat ovat valmiit kun kaikki ovat avautuneet. Tämä ei saisi kestää kauemmin kuin 4 minuuttia; poimi mahdolliset kiinni jääneet simpukat pois.

  8. 8

    Lisää keitetty pasta ja kääntele varovasti kastikkeen joukkoon.

  9. 9

    Lisää pinnalle mustapippuria ja silputtua lehtipersiljaa.

  10. 10

    Murusta prosciutto päälle viimeiseksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025