Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vongole-prosciuttopasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
spaghettia
1 kg
sydänsimpukoita eli hietasimpukoita (vongole)
80 g
prosciutto crudoa (ilmakuivattua kinkkua)
100 g
mascarponea
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
pieni sipuli
2 kpl
½ dl kuivaa valkoviiniä
1/4 tl
kuivattua chiliä
suola, mustapippuri
nokare voita
oliiviöljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Pese ja harjaa simpukat puhtaiksi. Poista kaikki simpukat joiden kuoret eivät sulkeudu tai ovat rikkinäisiä.

2

Aseta prosciuttoviipaleet pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.

3

Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.

4

Kuullota chili, valkosipulit ja sipuli nokareessa voita ja öljyä.

5

Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehua hetken. Lisää mascarpone ja mausta suolalla.

6

Kaada simpukat kiehuvan kastikkeen joukkoon ja sulje kansi. Pienennä lämpöä ja heiluta kasaria välillä.

7

Simpukat ovat valmiit kun kaikki ovat avautuneet. Tämä ei saisi kestää kauemmin kuin 4 minuuttia; poimi mahdolliset kiinni jääneet simpukat pois.

8

Lisää keitetty pasta ja kääntele varovasti kastikkeen joukkoon.

9

Lisää pinnalle mustapippuria ja silputtua lehtipersiljaa.

10

Murusta prosciutto päälle viimeiseksi.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.