Valmista yrttiseos. Sekoita hienonnetut yrtit pehmeään voihin. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Pese sitruunat hyvin ja raasta joukkoon kuoret.
Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi lihan ja nahan väliin. Levitä nahan alle voi-yrttiseos. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Siirrä koivet laakeaan uunivuokaan ja halkaise joukkoon sitruunat.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista sitruunoista mehua koipien päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1859
444
34,5 g
12,2 g
0,5 g
0,5 g
0,5 g
32,8 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, persiljaa, minttua, basilikaa,
Valkosipulinkynttä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli