Yrttimaustetut broilerinkoivet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Yrttimaustetut broilerinkoivet

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sitruunainen voi-yrttiseos maustaa broilerin. Tarjoa yrttimaustetun broilerin kanssa vihersalaattia ja riisiä.

Ruokavaliot

Ainekset

6 kpl
Broilerin koipi-reittä
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

yrttiseos

50 g
Voita
1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua, basilikaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Sitruunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista yrttiseos. Sekoita hienonnetut yrtit pehmeään voihin. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Pese sitruunat hyvin ja raasta joukkoon kuoret.

Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi lihan ja nahan väliin. Levitä nahan alle voi-yrttiseos. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Siirrä koivet laakeaan uunivuokaan ja halkaise joukkoon sitruunat.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista sitruunoista mehua koipien päälle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1859

444

34,5 g

12,2 g

0,5 g

0,5 g

0,5 g

32,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, persiljaa, minttua, basilikaa,

Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli