Yrttimaustetut broilerinkoivet

Sitruunainen voi-yrttiseos maustaa broilerin. Tarjoa yrttimaustetun broilerin kanssa vihersalaattia ja riisiä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplbroilerin koipi-reittä
1 1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Yrttiseos

50 gvoita
1 dlhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua, basilikaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplsitruunaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista yrttiseos. Sekoita hienonnetut yrtit pehmeään voihin. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Pese sitruunat hyvin ja raasta joukkoon kuoret.

    Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi lihan ja nahan väliin. Levitä nahan alle voi-yrttiseos. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Siirrä koivet laakeaan uunivuokaan ja halkaise joukkoon sitruunat.

    Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista sitruunoista mehua koipien päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 1 dl Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, minttua, basilikaa, Valkosipulinkynttä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025