Yrttimaustetut broilerinkoivet
Ainekset
Valmistus
Valmista yrttiseos. Sekoita hienonnetut yrtit pehmeään voihin. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Pese sitruunat hyvin ja raasta joukkoon kuoret.
Irrota broilerin nahka lihasta työntämällä sormi lihan ja nahan väliin. Levitä nahan alle voi-yrttiseos. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Siirrä koivet laakeaan uunivuokaan ja halkaise joukkoon sitruunat.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista sitruunoista mehua koipien päälle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
444
1859
34,5 g
12,2 g
0,5 g
0,5 g
0,5 g
32,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 dl Hienonnettuja yrttejä, esim, persiljaa, minttua, basilikaa,
Valkosipulinkynttä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli