Perho Liiketalousopiston koulutuspäällikkö Mervi Vilén-Peltoniemi, mitkä ovat tärkeimpiä periaatteita keittiövälineiden huoltamisessa?
”Laiskuus lyhentää välineiden ikää. Niiden elinkaaren kannalta on tärkeää puhdistaa ja kuivata välineet välittömästi käytön jälkeen. Veitsiä ja työlautaa ei kannata jättää likaisina työpöydälle edes ruokailun ajaksi.
Kun välineet puhdistetaan ja kuivataan saman tien, vältytään pinttyneen lian jynssäämiseltä.
On myös hyvä säilyttää kaikki välineet ilmavasti niin, että pinnat eivät kolhiinnu toisiaan vasten.
Tärkeimpiä keittiön välineitä ovat laadukas veitsi, paistinpannu ja teräskattilat. Laatuun kannattaa investoida, sillä oikein huollettuna niiden käyttöikä on pitkä. Myös välinekohtaiset käyttöohjeet kannattaa aina lukea.”