Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mietitkö, mitä kokata kurpitsasta? Katso 5 helppoa reseptiä, joissa on ainesta uusiksi arkiruokasuosikeiksi

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.9.2020
|
Muokattu: 11.9.2020
Kauppojen hyllyt ovat nyt pullollaan kotimaista kurpitsaa. Lajikkeitakin löytyy moneen lähtöön: on isoa oranssia, myskiä, hokkaidoa ja spagettikurpitsaa. Kurpitsa on kevyttä ja edullista syötävää, mutta mitä siitä kannattaisi kokata? Ainakin näitä viittä ruokaa, jotka onnistuvat jokaiselta.

Vinkki! Näin käytät talvikurpitsoja ruoanlaitossa

Myski- hokkaido- ja spagettikurpitsat ovat kaikki talvikurpitsoja ja vielä suhteellisen uusia tulokkaita suomalaisessa arkikokkaamisessa. Ruoanlaittoa helpottaa, kun ajattelet talvikurpitsan kesäistä kaveria, kaikille tuttua kesäkurpitsaa. Aivan kuten sitäkin, myös talvikurpitsaa voi käyttää sekä makeissa että suolaisissa resepteissä. Monipuolinen kurpitsa toimii niin paahdettuna, keitettynä, täytettynä, raastettuna kuin soseena.

1. Ei aina samaa jauhelihakastiketta – syö bolognese spagettikurpitsasta

Spagettikurpitsa lienee kurpitsoista veikein, sillä sen sisus muuttuu kypsennettynä nauhamaiseksi spagetin tapaan. Tässä reseptissä kurpitsaspagetti ja bolognesekastike kypsennetään kurpitsan kuoressa juustoraasteen kera. Taatusti mehevää!

2. Myskikurpitsa mehevöittää huippuhelpon linssikeiton

Purkkilinsseistä, inkivääritahnasta, kookosmaidosta ja myskirkupitsasta syntyy sutjakasti kattilallinen soppaa. Linssien ansiosta arkikeitossa on mukavasti proteiinia.

3. Superhelppo jauhelihasörsseli kevenee hokkaidokurpitsalla

Arjen helppo jauheliha-makaronisörsseli saa lisämakua ja pirteää väriä raastetusta kurpitsasta. Samalla ateria kevenee kuin huomaamatta asteen verran.

4. Kurpitsan värittämä kana-kasvispata maistuu kaikille

Tämän pataruoan ehtii tehdä myös arkena! Kasvisruokapäivänä kanan voi korvata kaurapalalla tai savutofulla.

5. Chili con kurpitsa on klassikkoruoan syksyinen versio

Mieto ja hieman makea myskikurpitsa sopii hyvin täydentämään lämmittävän mausteista chili con carnea. Reseptin savupaprikatahnan voi korvata savustetulla tai tavallisella paprikajauheella.

Lisää meheviä ideoita kurpitsan käyttöön