Myski- hokkaido- ja spagettikurpitsat ovat kaikki talvikurpitsoja ja vielä suhteellisen uusia tulokkaita suomalaisessa arkikokkaamisessa. Ruoanlaittoa helpottaa, kun ajattelet talvikurpitsan kesäistä kaveria, kaikille tuttua kesäkurpitsaa. Aivan kuten sitäkin, myös talvikurpitsaa voi käyttää sekä makeissa että suolaisissa resepteissä. Monipuolinen kurpitsa toimii niin paahdettuna, keitettynä, täytettynä, raastettuna kuin soseena.

Mietitkö, mitä kokata kurpitsasta? Katso 5 helppoa reseptiä, joissa on ainesta uusiksi arkiruokasuosikeiksi
Vinkki! Näin käytät talvikurpitsoja ruoanlaitossa
1. Ei aina samaa jauhelihakastiketta – syö bolognese spagettikurpitsasta
Spagettikurpitsa lienee kurpitsoista veikein, sillä sen sisus muuttuu kypsennettynä nauhamaiseksi spagetin tapaan. Tässä reseptissä kurpitsaspagetti ja bolognesekastike kypsennetään kurpitsan kuoressa juustoraasteen kera. Taatusti mehevää!
2. Myskikurpitsa mehevöittää huippuhelpon linssikeiton
Purkkilinsseistä, inkivääritahnasta, kookosmaidosta ja myskirkupitsasta syntyy sutjakasti kattilallinen soppaa. Linssien ansiosta arkikeitossa on mukavasti proteiinia.
3. Superhelppo jauhelihasörsseli kevenee hokkaidokurpitsalla
Arjen helppo jauheliha-makaronisörsseli saa lisämakua ja pirteää väriä raastetusta kurpitsasta. Samalla ateria kevenee kuin huomaamatta asteen verran.
4. Kurpitsan värittämä kana-kasvispata maistuu kaikille
Tämän pataruoan ehtii tehdä myös arkena! Kasvisruokapäivänä kanan voi korvata kaurapalalla tai savutofulla.
5. Chili con kurpitsa on klassikkoruoan syksyinen versio
Mieto ja hieman makea myskikurpitsa sopii hyvin täydentämään lämmittävän mausteista chili con carnea. Reseptin savupaprikatahnan voi korvata savustetulla tai tavallisella paprikajauheella.