Chili con kurpitsa | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Chili con kurpitsa

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Koska kurpitsaa käytetään Meksikossa paljon, chili con carnekin veganisoituu luontevasti kurpitsalla.

Ainekset

500 - 600 g
Myskikurpitsaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Chili
1 rkl
Valkosipulitahnaa
2 rkl
Öljyä
1 tl
Savupaprikatahnaa
1 tl
Kuivattua oreganoa
1 tl
Juustokuminaa
1 kpl
(500 ml) tomaattimurskaa
5 dl
Kasvislientä (gluteenitonta)
1 kpl
(420/240 g) kidneypapuja
1 - 2 tl
Suolaa
1 kpl
Limen mehu

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.

500 - 600 g
Myskikurpitsaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Chili
2

Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5-10 minuuttia.

2 rkl
Öljyä
1 rkl
Valkosipulitahnaa
1 tl
Kuivattua oreganoa
1 - 2 tl
Suolaa
1 tl
Juustokuminaa
1 kpl
(500 ml) tomaattimurskaa
5 dl
Kasvislientä (gluteenitonta)
3

Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos seos on vetistä, jatka keittämistä kunnes pata sakenee. Mausta suolalla ja limen mehulla.

1 kpl
(420/240 g) kidneypapuja
1 kpl
Chili
1 - 2 tl
Suolaa
1 kpl
Limen mehu
4

Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.9.2017
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

392

93

6,4 g

0,6 g

5,0 g

3,0 g

3,6 g

2,2 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Chili,

1 rkl Valkosipulitahnaa,

1 tl Savupaprikatahnaa,

1 tl Kuivattua oreganoa,

1 tl Juustokuminaa,

1 - 2 tl Suolaa,

Limen mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli