Chili con kurpitsa

Nappaa talteen!
Koska kurpitsaa käytetään Meksikossa paljon, chili con carnekin veganisoituu luontevasti kurpitsalla.
| 500 - 600 g | myskikurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | chili |
| 1 rkl | valkosipulitahnaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 kpl | (500 ml) tomaattimurskaa |
| 5 dl | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 1 kpl | (420/240 g) kidneypapuja |
| 1 - 2 tl | suolaa |
| 1 kpl | limen mehu |
- 1.
Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.
- 2.
Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5-10 minuuttia.
- 3.
Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos seos on vetistä, jatka keittämistä kunnes pata sakenee. Mausta suolalla ja limen mehulla.
- 4.
Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.
Koska kurpitsaa käytetään Meksikossa paljon, chili con carnekin veganisoituu luontevasti kurpitsalla.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 - 600 g | myskikurpitsaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | chili |
| 1 rkl | valkosipulitahnaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 kpl | (500 ml) tomaattimurskaa |
| 5 dl | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 1 kpl | (420/240 g) kidneypapuja |
| 1 - 2 tl | suolaa |
| 1 kpl | limen mehu |
Valmistus
- 1
Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.
Määrä Ainesosa 500 - 600 g myskikurpitsaa 1 kpl sipuli 1 kpl chili - 2
Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5-10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl öljyä 1 rkl valkosipulitahnaa 1 tl kuivattua oreganoa 1 - 2 tl suolaa 1 tl juustokuminaa 1 kpl (500 ml) tomaattimurskaa 5 dl kasvislientä (gluteenitonta) - 3
Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos seos on vetistä, jatka keittämistä kunnes pata sakenee. Mausta suolalla ja limen mehulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl (420/240 g) kidneypapuja 1 kpl chili 1 - 2 tl suolaa 1 kpl limen mehu - 4
Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.
Ravintosisältö
96
Energiaa kcal
401
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,4 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
96
Energiaa kcal
401
Energiaa kj
6,4 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,4 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Chili, 1 rkl Valkosipulitahnaa, 1 tl Savupaprikaa, 1 tl Kuivattua oreganoa, 1 tl Juustokuminaa, 1 - 2 tl Suolaa, Limen mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























