Chili con kurpitsa
Ainekset
Valmistus
Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.
Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5-10 minuuttia.
Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos seos on vetistä, jatka keittämistä kunnes pata sakenee. Mausta suolalla ja limen mehulla.
Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
93
392
6,4 g
0,6 g
5,0 g
3,0 g
3,6 g
2,2 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Chili,
1 rkl Valkosipulitahnaa,
1 tl Savupaprikatahnaa,
1 tl Kuivattua oreganoa,
1 tl Juustokuminaa,
1 - 2 tl Suolaa,
Limen mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli