Chili con kurpitsa

arvosana5/5

(2)arviota
5 Annosta

Koska kurpitsaa käytetään Meksikossa paljon, chili con carnekin veganisoituu luontevasti kurpitsalla.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
500 - 600 gmyskikurpitsaa
1 kplsipuli
1 kplchili
1 rklvalkosipulitahnaa
2 rklöljyä
1 tlsavupaprikaa
1 tlkuivattua oreganoa
1 tljuustokuminaa
1 kpl(500 ml) tomaattimurskaa
5 dlkasvislientä (gluteenitonta)
1 kpl(420/240 g) kidneypapuja
1 - 2 tlsuolaa
1 kpllimen mehu

Valmistus

  1. 1

    Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.

    MääräAinesosa
    500 - 600 gmyskikurpitsaa
    1 kplsipuli
    1 kplchili
  2. 2

    Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5-10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
    1 rklvalkosipulitahnaa
    1 tlkuivattua oreganoa
    1 - 2 tlsuolaa
    1 tljuustokuminaa
    1 kpl(500 ml) tomaattimurskaa
    5 dlkasvislientä (gluteenitonta)
  3. 3

    Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos seos on vetistä, jatka keittämistä kunnes pata sakenee. Mausta suolalla ja limen mehulla.

    MääräAinesosa
    1 kpl(420/240 g) kidneypapuja
    1 kplchili
    1 - 2 tlsuolaa
    1 kpllimen mehu
  4. 4

    Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Chili, 1 rkl Valkosipulitahnaa, 1 tl Savupaprikaa, 1 tl Kuivattua oreganoa, 1 tl Juustokuminaa, 1 - 2 tl Suolaa, Limen mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä