Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.
Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5-10 minuuttia.
Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos seos on vetistä, jatka keittämistä kunnes pata sakenee. Mausta suolalla ja limen mehulla.
Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
93
392
6,4 g
0,6 g
5,0 g
3,0 g
3,6 g
2,2 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Chili,
1 rkl Valkosipulitahnaa,
1 tl Savupaprikatahnaa,
1 tl Kuivattua oreganoa,
1 tl Juustokuminaa,
1 - 2 tl Suolaa,
Limen mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli