Värikäs kana-kasvispata
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista koko perheelle maistuva pataruoka mehevistä kanan paistileikkeistä ja värikkäistä kasviksista. Tarjoa helppo arkiruoka raikkaan korianterijogurtin kera.
| 800 g | (1 kpl) myskikurpitsa |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| Korianterijogurtti | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
- 1.
Halkaise kurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai kattilassa noin 5 minuuttia.
- 2.
Lisää vesi, juustokumina, pippuri ja liemikuutio. Hauduta 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on lähes kypsää.
- 3.
Leikkaa paistileikkeet 2–3 osaan. Ruskista kanapalat öljyssä pannulla ja siirrä pataan. Lisää tomaattipyree ja -murska. Mausta yrteillä ja suolalla. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
- 4.
Silppua korianteri ja sekoita se jogurttiin. Tarjoa pata korianterijogurtin kanssa.
Valmista koko perheelle maistuva pataruoka mehevistä kanan paistileikkeistä ja värikkäistä kasviksista. Tarjoa helppo arkiruoka raikkaan korianterijogurtin kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 kpl) myskikurpitsa |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
Korianterijogurtti | |
| 1/2 kpl | ruukkua korianteria |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
Valmistus
- 1
Halkaise kurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai kattilassa noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 800 g (1 kpl) myskikurpitsa 1 kpl paprika 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sipuli 2 rkl rypsiöljyä - 2
Lisää vesi, juustokumina, pippuri ja liemikuutio. Hauduta 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on lähes kypsää.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 1 tl juustokuminaa 1 kpl kanaliemikuutio (gluteeniton) 1 tl rouhittua mustapippuria - 3
Leikkaa paistileikkeet 2–3 osaan. Ruskista kanapalat öljyssä pannulla ja siirrä pataan. Lisää tomaattipyree ja -murska. Mausta yrteillä ja suolalla. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 450 g (1 pkt) kanan paistileikkeitä 500 g (1 prk) tomaattimurskaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 tl timjamia 1 tl oreganoa - 4
Silppua korianteri ja sekoita se jogurttiin. Tarjoa pata korianterijogurtin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl maustamatonta jogurttia 1/2 kpl ruukkua korianteria
Vinkki: Tee padasta vegaaninen korvaamalla kanaliemikuutio kasvisliemellä ja kana savutofulla. Jogurtin voit vaihtaa kasvipohjaiseen jogurttiin.
Ravintosisältö
322
Energiaa kcal
1345
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
322
Energiaa kcal
1345
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
14,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
30,5 g
Proteiinia
3,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























