Halkaise kurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai kattilassa noin 5 minuuttia.
Lisää vesi, juustokumina, pippuri ja liemikuutio. Hauduta 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on lähes kypsää.
Leikkaa paistileikkeet 2–3 osaan. Ruskista kanapalat öljyssä pannulla ja siirrä pataan. Lisää tomaattipyree ja -murska. Mausta yrteillä ja suolalla. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
Silppua korianteri ja sekoita se jogurttiin. Tarjoa pata korianterijogurtin kanssa.
Vinkki: Vegaanillekin maittava pata valmistuu korvaamalla kanaliemikuutio kasvisliemellä ja kana Kaurapalalla tai savutofulla. Jogurtin voit vaihtaa kaurapohjaiseen levitteeseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
319
1334
13,0 g
3,3 g
15,8 g
13,8 g
7,3 g
30,3 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli