Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nämä kolme vahvaa makuparia sopivat täydellisesti myskikurpitsalle

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.9.2019
|
Muokattu: 22.9.2021
Lempeän makean myskikurpitsan kumppanilta vaaditaan luonnetta. Kurpitsa viihtyykin erityisen hyvin chilin, sitrusten ja happamien marjojen seurassa.

Yhdistä myskikurpitsa näihin makupareihin:

1. Sitruuna tai appelsiini

Sitrusten kirpeys antaa kurpitsalle ryhtiä ja tasapainottaa makua. Lisää muutama lusikallinen sitruunamehua kurpitsasosekeittoon tai paahdettuihin kurpitsalohkoihin. Helppo ja nopea kasvisruoka syntyy yhdistämällä appelsiini- ja kurpitsakuutiot kuskusin kanssa. Viimeistele kuskus sitruunamehulla.

2. Puolukka tai karpalo

Puolukan happamuus taittaa mukavasti kurpitsan makeutta. Käytä puolukkaa kurpitsaruokiin kokonaisena tai soseutettuna. Lisää marjoja ja kurpitsaa kaalin kaveriksi raastesalaattiin, ja tarjoa syysruoan pirteänä lisukkeena. Kokeile kurpitsan seurana myös kirpsakkaa, vitamiineja pursuavaa karpaloa.

3. Chili

Chilin potku ja kurpitsan makeus tuovat esiin toistensa parhaat puolet. Kun paahdat chiliä ja kurpitsapaloja uunissa, chilin polte laantuu ja taittuu. Samalla kurpitsan maku pehmenee ja makeutuu. Soseuta ainekset tahnaksi tai lempeän tuliseksi sosekeitoksi. Kurpitsasta syntyy myös chili con carnen värikäs kasvisversio.

Lue lisää kurpitsoista