Yhdistä myskikurpitsa näihin makupareihin:
1. Sitruuna tai appelsiini
Sitrusten kirpeys antaa kurpitsalle ryhtiä ja tasapainottaa makua. Lisää muutama lusikallinen sitruunamehua kurpitsasosekeittoon tai paahdettuihin kurpitsalohkoihin. Helppo ja nopea kasvisruoka syntyy yhdistämällä appelsiini- ja kurpitsakuutiot kuskusin kanssa. Viimeistele kuskus sitruunamehulla.
2. Puolukka tai karpalo
Puolukan happamuus taittaa mukavasti kurpitsan makeutta. Käytä puolukkaa kurpitsaruokiin kokonaisena tai soseutettuna. Lisää marjoja ja kurpitsaa kaalin kaveriksi raastesalaattiin, ja tarjoa syysruoan pirteänä lisukkeena. Kokeile kurpitsan seurana myös kirpsakkaa, vitamiineja pursuavaa karpaloa.
3. Chili
Chilin potku ja kurpitsan makeus tuovat esiin toistensa parhaat puolet. Kun paahdat chiliä ja kurpitsapaloja uunissa, chilin polte laantuu ja taittuu. Samalla kurpitsan maku pehmenee ja makeutuu. Soseuta ainekset tahnaksi tai lempeän tuliseksi sosekeitoksi. Kurpitsasta syntyy myös chili con carnen värikäs kasvisversio.