Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munakkaat muuntuvat moneksi ja valmistuvat vikkelästi

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.2.2020
|
Muokattu: 9.2.2024
Munakas eli omeletti on näppärä ja nopea ateria arkeen – ja maistuu myös aamupalana tai brunssilla. Munakkaan täytteeseen sopivat kasvikset, kinkku, kala, juusto, tuoreet yrtit – hyödynnä erilaiset jääkaapin jämät! Kokeile isommalle porukalle myös käteviä uunimunakkaita. Katso munakasreseptit!

Munakas on arjen monipuolinen luottolounas, johon yksinkertaisimmillaan tarvitaan vain kananmunia, maitoa ja mausteita. Ruokaisan munakkaan täytteeksi sopivat niin kinkku, kala kuin erilaiset juustot ja kasviksetkin. Munakkaaseen voi laittaa melkein mitä vain jääkaapista löytyy ja samalla hyödyntää edellispäivän ruoantähteet.

Testaa myös maailmalta tunnettuja munakkaita: italialaista frittataa, espanjalaista tortillaa, Lähi-idän shakshukaa ja ranskalaista kuohkeaa omelettia. Vegaanisen munattoman munakkaan voi paistaa kikhernejauhoista.

Munakas uunissa isommalle porukalle

Jos syöjiä on enemmän, munakkaan voi paistaa myös uunissa. Kokeile esimerkiksi suosittua kinkku-uunimunakasta tai täytä munakasvuoka nakeilla tai lihapullilla. Kasvisuunimunakkaana maistu panzanella- tai kreikkalainen uunimunakas.

Pieniä munakasannoksia voi paistaa myös muffinipellin koloissa tai annosvuoissa. Juhlatarjoiluunkin sopiva munakasrulla valmistetaan paistamalla munakaslevy uunissa ja käärimällä sen sisään täytteitä.

Katso kaikki munakasreseptit