Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton tomaatti-juustopiiras

Toiveresepti: Gluteeniton tomaatti-juustopiiras

Teksti:
Jenni Saarilahti
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Hannan herkkua ovat suolaiset piirakat, mutta sukulaisen keliakia herättää kysymyksiä. Millainen olisi helppo ja hyvä suolainen gluteeniton piirakka?

Hanna Kortelainen on 33-vuotias helsinkiläinen perheenäiti, markkinoinnin ammattilainen ja valokuvauksen harrastaja. Hanna otti Yhteishyvään yhteyttä, kun kaipasi vinkkejä erityisesti gluteenittomaan leivontaan.

– En ole kovin hyvä kokki, Hanna sanoo suoraan. – Meidän perheessämme ruoan valmistaa yleensä mieheni. Jos olen itse kokkaamassa, tykkään tehdä helppoja ruokia kuten erilaisia salaatteja, pastoja ja keittoja. Pidän erityisesti hyvästä pihvistä raikkaan salaatin kera. Myös kaikki suolaiset piirakat ovat herkkuani.

Hanna kertoo perheen käyvän yleensä pienemmissä ruokakaupoissa, joskus viikonloppuna ajetaan autolla Prismaan.

–  Ostoskoristamme löytyy päivittäin maitoa, leipää, jogurttia, hedelmiä ja vihanneksia, sekä yleensä jotakin proteiinipitoista kuten kanaa tai lihaa.

Tarjottavaa mummille

Syöminen on Hannasta parhaimmillaan seurassa.

–  Paras ruokailuhetki on rauhallinen ja perheen parissa. Silloin on hyvä rauhoittua keskustelemaan päivän tapahtumista.

Hannan lähipiiristä löytyy keliaakikko. Perheen kolmivuotiaan pojan isoäidillä on gluteeniton ruokavalio.

–  Haluaisin uuden ja oivallisen reseptin, suolaisen piirakan uudella twistillä, Hanna toivoo. –Poikamme famolle eli mummille on vaikea keksiä tarjottavaa esimerkiksi juhlissa.

Ruokatoimittaja Taina Salovaara suunnitteli  Hannan toiveiden pohjalta gluteenittoman piirakan, jonka pohja leivotaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja makua se saa parmesaanista. Juustoista tomaattitäytettä täydentää pesto.

Katso toiveresepti

Lisää aiheesta