Perinteisesti venäläisessä keittiössä on hauduteltu keittoja, paisteja, kalaruokia ja puuroja. Ruoanlaitossa hyödynnetään paljon marjoja ja sieniä, kaalia, punajuurta, smetanaa, rahkaa, suolakurkkuja, tattari- sekä ruisjauhoja.
Venäläiseen keittiöön kuuluvat keitot, niistä tunnetuimpana punajuurikeitto borssi sekä kalakeitto seljanka. Yleisiä liharuokia ovat suikaloidusta lihasta tehtävä stroganoff, saslik-lihavartaat ja jauhetusta lihasta valmistettava vorschmack. Myös suolaiset piirakat ovat suosittuja: kokeilla kannattaa ainakin kulebjaka, joka on lohitäytteinen suljettu piirakka. Lisukkeena syödään paljon marinoituja vihanneksia ja hedelmiä.
Juhlapöydässä tarjoillaan blinejä erilaisin täyttein. Jälkiruoaksi voi paistaa syrnikkejä eli rahkalettuja. Pääsiäisen perinneruokiin kuuluu pasha.