Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ravintola Konepaja Helsingissä yhdistää trendikahvilan ja olutravintolan.

4 syytä lähteä syyslomalle Helsinkiin – uutuuksia ja ainutlaatuisia elämyksiä

Teksti:
Katri Riihivaara ja SOK
Kuvat:
Aki Rask, Heli Blåfield, Amos Rex / Tuomas Uusheimo, Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen
Julkaistu: 27.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Hengähdä hetki trendikkäässä oluthuoneessa, nauti herkullisista taidemenuista ja koe upea uutuus Amos Rex.

Koe jotain uutta: Historiallisessa Pasilan konepajan korttelissa Vallilassa sijaitseva Konepaja yhdistää rohkeasti laadukkaan olutravintolan ja urbaanin trendikahvilan.

"Konepaja on avaus uudenlaiselle urbaanimmalle ja kansainvälisemmälle OlutHuone-kulttuurille", kertoo ravintolapäällikkö Matti Ollikainen HOK-Elannosta.

Tarjolla on laajan olut- ja siiderivalikoiman lisäksi uutuuksia erikoiskahveista trendijuomiin. Myös erilaiset alkoholittomat oluet kuuluvat Konepajan valikoimaan.

Tarjolla on uutuuksia erikoiskahveista trendijuomiin.

HOK-Elannon OlutHuoneisiin kuuluu 19 olutravintolaa pääkaupunkiseudulla.

Elämyksiä lautasella ja seinällä

Helsingin päärautatieaseman kupeessa sijaitsevaan Plaza Restaurantiin avautuu lokakuussa 2018 kokonaisvaltainen elämys, joka yhdistää näyttelyn ja taidemenun.

Näyttelyn teokset on suunnitellut taiteilija Tero Annanolli yhteistyössä ravintolan keittiömestari Simo Räsäsen kanssa. Miehet hakivat inspiraatiota metsästä ja kotimaisista villiyrteistä.

Lautasilta löytyy muun muassa sieniä, kurpitsaa ja nokkosta.

"Maalauksissani rakennan kuvaa vähitellen väreistä ja eri materiaaleista. Inspiroidun viivasta, paikallisuudesta ja kertaalleen käytetyistä materiaaleista kuten pöytäliinoista", kokin ammatista aikoinaan haaveillut Annanolli kertoo.

Näyttelyyn yhdistyvän menun ruokalajit noudattavat teosten värimaailmaa, ja lautasilta löytyy muun muassa sieniä, kurpitsaa ja nokkosta.

Toisenlaiseen näyttelyyn pääsee tutustumaan elokuun lopussa avatuneessa Amos Rex -taidemuseossa.

Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen yksityinen taidemuseo koostuu uusista maanalaisista näyttelytiloista, vuonna 1936 rakennetusta Lasipalatsista ja elokuvateatteri Bio Rexistä sekä Lasipalatsin aukiolla näyttelytilan kattona kumpuilevasta tapahtuma-aukiosta.

Amos Rexin näyttely soveltuu mainiosti myös lapsille.

Syksyllä 2018 museon päänäyttelyssä nähdään monialaisen teamLab-taideryhmän toteuttama kokonaisuus. Se avaa katsojille uuden yhteisen tilan, jossa heidän on mahdollista antautua universaalien teemojen, kuten luovuuden, leikin, tutkimuksen, kauneuden, elämän ja liikkeen kokemuksille.

Amos Rexin näyttely soveltuu mainiosti myös lapsille.

Menu Ateneumin henkeen

Ateneumin talven 2018–19 päänäyttely on Kohtaamisia kaupungissa – suomalaista taidetta 1900-luvulta. Näyttely tarkastelee 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten muuttoliikettä ja kaupungistumista.

Salve kattaa asiakkailleen herkullisen taidemenun.

Teosten aiheina ovat muun muassa muoti, kahvilat ja ravintolat, yöelämä, elokuvat ja esittävät taiteet – sekä ihan tavallinen elämä ja arki kaupungissa.

Historiallinen ravintola Salve Hietalahdessa kattaa asiakkailleen herkullisen taidemenun, jonka hintaan sisältyy pääsylippu Ateneumin näyttelyyn 19.10.2018-20.1.2019. välisenä aikana.

Lue myös