Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin kierrätät kosmetiikan: hajuvesi on vaarallista jätettä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Lähde:
ympäristöasiantuntija Seppo Kajaste HSY, YTV. Paperinkeräys oy, Fimea, apteekki.fi, Fortum, ja UFF.
Julkaistu: 1.6.2017
|
Muokattu: 1.4.2022
Näin kierrätät kosmetiikan: hajuvesi on vaarallista jätettä

Kylpyhuoneen peilikaappiin kertyy monesti vanhentunutta kosmetiikkaa: ikivanhoja meikkejä, ajat sitten avattuja voiteita ja puolityhjiä aerosolipulloja. Mitä niille voi tehdä?

Lähes kaikki kosmetiikka on sekajätettä. Sekajätteen mukana hävitetään esimerkiksi kaikenlaiset ihovoiteet ja -öljyt, ihonpuhdistusaineet, aurinkosuojavoiteet, sampoot, ripsivärit, huulipunat, puuterit ja muut meikit.

Osa vanhasta kosmetiikasta on kuitenkin vaarallista jätettä. Vaarallisen jätteen keräykseen kuuluvat tuotetta vielä sisältävät aerosolitölkit, hiusvärit, permanenttiaineet, kynsilakat ja kynsilakanpoistoaineet.

Hiuslakka, muotovaahto

Jos hiuslakkapullo hölskyy tai pihisee nappia painettaessa, se ei ole täysin tyhjä. Tällainen aerosolipakkaus on vaarallista jätettä, ja pullo kuuluu siis vaarallisen jätteen keräykseen.

Täysin tyhjän metallipullon paikka on metallinkeräyksessä.

Kynsilakka

Jos kynsilakka on märkää, lakkapullo kuuluu vaarallisen jätteen keräykseen kuten märkää maalia sisältävät maalipurkitkin. Tyhjä tai täysin kuivunutta lakkaa sisältävä pullo on sekajätettä.

Hajuvesi

Hajuvesi ja partavesi ovat vaarallista jätettä kuten muutkin alkoholipitoiset aineet. Ne tulee siis viedä vaarallisten jätteiden vastaanottoon.

Muistathan kierrättää esimerkiksi hajuvesipullon tai perusvoiteen pahvipakkauksen kartonkikeräykseen.


Tarkista oman alueesi kierrätyspisteet täältä: www.kierratys.info

Lisää aiheesta