Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Neulottu huivikoru

Teksti:
Sara Palojärvi
Kuvat:
Sara Palojärvi
Julkaistu: 6.5.2013
|
Muokattu: 31.8.2020
Persoonallisen näköinen neulottu koru rakentuu useammasta nyöristä, jotka yhdistetään toisiinsa niskan kohdalta erillisellä kappaleella.

Koko: pituus lyhimmästä kohdasta 60 cm, pisimmästä kohdasta 110 cm

Lanka: Novita Tennessee luonnonvalkoinen (010), vaalea persikka (256), vaaleanharmaa (440), jokaista väriä 40 g.

Novita Tennessee on poistunut valmistajan valikoimasta. Sen tilalle voi käyttää Novita Puuvilla-Bambua, Novita Kotiväki Kartanoa tai Novita Kotiväki Huvilaa kaksinkertaisena.

Puikot: kaksi kappaletta 3,5 mm sukkapuikkoja tai käsialan mukaan

Tiheys: 22 s = 10 cm

I-cord –nyöri

Tarvitset nyöriin kaksi sukkapuikkoa. Luo silmukat toiselle puikoista ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Älä käännä neuletta, vaan liu'uta työ sukkapuikon vasemmasta reunasta oikeaan reunaan. Neulo silmukat oikein. toista -, kunnes kappale on halutun pituinen. Nyöriä neulottaessa ei siis koskaan neulota kappaleen nurjaa puolta. Nyörin taakse muodostuvat langanjuoksut katoavat neuleen sisään nyöriä venytettäessä. Mittaa nyörin pituus venytetystä neuleesta.

Huivikoru neulotaan osissa, jotka lopuksi ommellaan renkaiksi ja kiinnitetään toisiinsa kiinnityskappaleella.

Raidalliset kappaleet:

Luo ensimmäistä raidallista kappaletta varten 14 s. Neulo sileää neuletta tasona ja raidoita samanaikaisesti neuloen vuoroin valkoisella, harmaalla ja persikan värisellä langalla 8 kerroksen korkuisia raitoja. Kuljeta lankoja kappaleen reunassa neuloessasi raitoja, jotta et joudu päättelemään monia langanpäitä. Kun kappaleen pituus on 75 cm, neulo viimeinen raita loppuun ja päätä silmukat. Luo toista raidallista osaa varten 10 s. Neulo 6 kerroksen korkuisia raitoja samassa järjestyksessä, kuin ensimmäisessä kappaleessa. Kun toisen kappaleen pituus on 65 cm, neulo viimeinen raita loppuun ja päätä silmukat.

Neulo seuraavat kappaleet i-cord-tekniikalla:

Luo harmaata osaa varten harmaalla langalla 10 s. Neulo i-cord-nyöriä, kunnes kappaleen pituus on 75 cm. Päätä silmukat.

Luo palmikkoa varten valkoisella langalla 5 s. Neulo nyöriä, kunnes kappaleen pituus on 110 cm ja päätä silmukat. Neulo vielä kaksi samanlaista nyöriä valkoisella langalla, sekä yksi 120 cm pitkä nyöri persikan värisellä langalla.

Yhdistyskappale:

Yhdistyskappale neulotaan kapeaksi, jotta se pitää korun osat napakasti toisissaan kiinni.

Luo yhdistyskappaletta varten harmaalla langalla 14 s. Neulo sileää neuletta tasona 10 cm ja päätä silmukat.

Viimeistely:

Ompele raidalliset kappaleet ja harmaa kappale renkaiksi. Letitä valkoiset nyörit palmikolle ja ompele palmikon päät toisiinsa kiinni. Tee myös palmikosta rengas. Solmi persikan väriseen nyöriin solmuja noin 15 cm välein. Ompele myös persikan värinen kappale renkaaksi. Päätä tässä vaiheissa renkaiden langanpäät. Yhdistä sitten renkaat toisiinsa yhdistyskappaleella. Jätä renkaiden saumat kappaleen alle ja ompele kappale pitkästä sivustaan kiinni. Päätä loput langanpäät.

Lisää ideoita korujen valmistamiseen

Lisää aiheesta