Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sisarukset Teuvo Seppälä ja Riina Landén pysähtyivät Karkkilan ABC:lle kahville.

Sisarukset poikkesivat ABC-kahvilla heti perunkirjoituksen jälkeen: "Monta asiaa jää vain tekemättä"

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Teuvo Seppälä kyyditsi siskonsa Riina Landénin moottoripyörällä Tampereelle. Matkan aluksi käytiin Karkkilan ABC:llä kahvilla.

Olimme juuri isän perunkirjoitusta tekemässä. Nyt sattui olemaan arki-ilta eikä mitään ihmeempää tekemistä, niin ajattelin, että lähden heittämään siskoa kotiin Tampereelle.

Tämä oli eka vuosi, että kylvin ilman, että faija oli siinä pyörimässä.

Lapsuudenkotimme on pieni maatila Taka-Siippoossa.

Isä kuoli vuodenvaihteen jälkeen, ja maatila siirtyi minulle. Tämä oli eka vuosi, että kylvin ilman, että faija oli siinä pyörimässä.

Siellä on 18 hehtaaria maata, josta 9 hehtaaria on luomupeltoa. Ei maatilasta elantoa saa – jos nyt kulut saisi katettua. Asun itse 18 kilometrin päässä tilalta Nummelassa uusperheen kanssa, minulla on kolme omaa tyttöä ja vaimolla yksi lapsi.

Päivätyönä ajan kaivinkonetta ja teen maanrakennushommia. Välissä ehdin olla IT-alan töissäkin pääkaupunkiseudulla. Viisi vuotta taistelin sitä hommaa, mutta tämä on kivempaa.

Tämän moottoripyörän ostin viime syksynä. Olen ajanut katua ja motocrossia, juuri pari viikkoa sitten ajoin veteraanimotocrossikilpailun Hyvinkäällä. Kuukauden päästä tarkoitus on lähteä Alpeille ja Pohjois-Italiaan ajamaan.

Lapsena rällättiin ympäriinsä pellolla ja pihassa.

En kyllä tiedä, milloin viimeksi oltaisiin Riinan kanssa yhdessä ajettu. Lapsena kyllä rällättiin ympäriinsä pellolla ja pihassa. Sain mopon 13-vuotiaana, eikä Riina kauhean vanha ollut, kun häntä aloin ajeluttaa.

Meillä on kymmenen vuotta ikäeroa. Kun Riina syntyi, oltiin tosi läheisiä. Tai varsinkin, kun hän oppi kävelemään ja muutenkin jotain tekemään.

Sitten tuli vaihe, että vähän molemmilla oli omia kuvioita. Ja Riinahan on kiertänyt koko maailman miehensä kanssa.

On ollut aikoja, että vähemmän on tullut nähtyä. Välillä se harmittaakin. Monta asiaa jää vain tekemättä. Senkin tähden tässä iski sellainen olo, että jotain nyt ainakin tehdään yhdessä."

Kahvilla

Teuvo Seppälä, 41, Nummela.

  • Kahvin juon: Maidolla.
  • Kahvin kanssa: Vesi.
  • Pöydässä: Pikkusisko ja molempien kypärät.

ABC masuuni, Karkkila

  • Palvelut: Lasten leikkipaikka, Hesburger, noutopöytä, mobiilitankkaus, ruokakauppa.

Lue lisää