Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voiko kalan valmistaminen olla näin helppoa? Nappaa talteen 3 helppoa tapaa lisätä kalaa lautaselle!

Teksti:
Saimaan Tuore
Kuvat:
Saimaan Tuore
Julkaistu: 26.8.2024
|
Muokattu: 23.10.2024
Kaupallinen yhteistyö / Saimaan Tuore. Pakkauksesta suoraan pannulle ja valmista tulee jo minuuttien päästä. Näin helppoa hyvää tekevän kalan lisääminen omalle lautaselle on. Mutta miksi sinun kannattaa valita juuri Saimaan Tuore?

Ota järki käteen ja syö kalaa

Tiesitkö, että 80 prosenttia kaikesta Suomessa syödystä kalasta on tuontikalaa? Eihän siinä ole mitään järkeä!

Sen lisäksi, että suomalaisten syömä kala tuodaan pääasiassa ulkomailta, saattaa se olla matkustanut useamman päivän ennen kuin se päätyy lautaselle. Se siis kuormittaa myös ympäristöä.

Saimaan Tuoreella tehdään töitä sen eteen, että kotimainen, tuore ja terveellinen kala löytää taas tiensä suomalaisten ruokapöytiin. Tämän takia Saimaan Tuoreella on mietitty koko kalankasvastusketju uusiksi, ympäristöä ja kalaa kunnioittaen.

Järkevämpää onkin valita terveellinen, helppo, vastuullinen ja herkullinen Saimaan Tuore. Se on kalaa pakattuna juuri oikean kokoiseen pakkaukseen, ettei mitään mene hukkaan. Kalaa, joka tulee Varkaudesta ja jonka kasvatus ei pilaa vesistöjä, sillä se on ASC-merkittyä: ASC-sertifikaatti on maailmanlaajuisesti tunnettu tae siitä, että kalankasvatus noudattaa tiukkoja ympäristö- ja sosiaalisen vastuun kriteerejä.

Saimaan Tuoreesta onnistuu jokainen valmistamaan herkullista ja koko perheelle maistuvaa ruokaa fileestä kalapulliin, pakkauksesta suoraan pannulle. 100 % kotimaisesta kirjolohen fileejauhelihasta valmistat kaikki tutut ruoat makaronilaatikosta nachopeltiin. Yksinkertaisesti sanottuna aikamoista järkiruokaa!

Ruokatoimittaja Satu Koivisto loi helpon ja herkullisen Saimaa tacot -reseptin

Kaikkihan tietävät, että kala on terveellistä ja siksi sitä tulisi syödä kahdesti viikossa. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että kaikki kalareseptit on jo moneen kertaan tehty, kokeile jotain seuraavista ohjeista. Tulet yllättymään iloisesti!

Iki-ihana ruokatoimittaja ja kokki Satu Koivisto loi instagram-seuraajiensa pyynnöstä uuden reseptin kotimaiselle kalalle: kotimaisen version helsinkiläisen Lie Mi -ravintolan luomasta, supersuositusta Shanghai tacot -reseptistä. Satu innostui tietysti heti kehittelemään uusia aineksia ja makuja tälle hittiherkulle. Alkuperäisreseptistä poiketen näissä herkkutacoissa on pääraaka-aineena 100 % kotimainen kirjolohi.

Satu valmisti Saimaa tacot Saimaan Tuore ​​kirjolohen fileejauhelihasta, joka on erityisen järkevä valinta kiireisen vanhemman ostoskoriin. Voit myös napata Saimaan Tuore kirjolohifilee -perhepakkauksen ostoskoriisi s-kaupat.fi-verkkokaupasta, ja sitten eikun kokkailemaan!

Saimaa tacot

Ainekset (4 annosta)

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl limetin kuorta hienoksi raastettuna
  • 1–2 kevätsipulin vartta (koosta riippuen)
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 1 pkt (280 g) Saimaan Tuore -kirjolohen fileejauhelihaa
  • 1/2 limetin mehu (purista loppu limetti valmiiden tacojen päälle)
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Tarjoiluun:

  • 8 tortillalettua (medium)
  • 2 punaista chiliä
  • 1 limetti
  • Hoisin-kastiketta
  • Majoneesia
  • Salaattisekoitusta
  • Seesaminsiemeniä
  • Paahdettua sipulirouhetta

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Pese ja kuivaa limetti. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi.
  3. Hienonna kevätsipuli ja korianteri.
  4. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää valkosipuli ja limetinkuori ja paista hetki miedolla lämmöllä sekoitellen.
  5. Nosta lämpöä ja lisää kirjolohen jauheliha pannulle. Hakkaa lastalla pienemmiksi paloiksi. Paista noin 5 minuuttia sekoitellen, kunnes kala on kypsä.
  6. Lisää limettimehu, sokeri ja suola. Paista vielä hetki.
  7. Ota pannu liedeltä. Lisää kevätsipuli ja korianteri (säästä halutessasi osa korianterista tacojen päälle koristeeksi).
  8. Lämmitä tortillaletut uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Viipaloi chili. Leikkaa limetti lohkoiksi.
  9. Levitä letun päälle lusikalliset hoisin-kastiketta ja majoneesia. Lisää sitten kirjolohta, salaattisekoitusta, chiliä, seesaminsiemeniä ja paahdettua sipulirouhetta. Viimeistele Saimaa-tacot puristamalla päälle lopuksi limettiä.

Kirjolohinachopelti

Ainekset (4 annosta)

  • Saimaan Tuore -kirjolohen fileejauhelihaa 280 g
  • 1 sipuli
  • 200 g nachoja
  • 250 g juustokastiketta
  • 50 g juustoraastetta
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 1 prk salsadippiä
  • 1 dl vettä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • Tuoreyrttejä

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli
  2. Paista jauheliha pannussa, lisää sipuli ja anna kuullottua hetki. Lisää tacomausteseos ja vesi.
  3. Levitä sipsit pellille. Ripottele paistettu jauheliha sipsien päälle. Lisää päälle salsadippi, juustokastike ja juustoraaste.
  4. Kuumenna 175 asteessa 5-7 min, kunnes juusto sulaa.
  5. Ota pelti uunista, lisää pilkotut tuoreet kasvikset ja yrtit.
  6. Mausta limellä ja tarjoile heti.

Kirjolohipasta

Ainekset (3–4 annosta)

  • 280 g Saimaan Tuore -kirjolohen jauhelihaa
  • 2–4 kevätsipulia varsineen
  • 2 varsisellerin oksaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • lehtipersiljaa
  • rucolaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunanmehua
  • 400 g fusillipastaa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipulit varsineen, varsiselleri sekä kesäkurpitsa.
  2. Kuullota vihannekset runsaassa oliiviöljyssä, lisää kalajauheliha, hauduta n. 5 min. Mausta suolalla ja mustapippuri.
  3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Kaada pastasta vesi pois niin, että kattilan pohjalle jää tilkka vettä.
  4. Kaada kala-vihannesseos pastan joukkoon ja sekoita hyvin.
  5. Lisää sitruunanmehua, lehtipersilja ja hienonnettu rucola sekä oliiviöljyä tarpeen mukaan. Tarkista maku ja tarjoile.