Paahtuvan leivän herkullinen tuoksu leijailee korialaisen rivitalo-asunnon keittiöstä. Kiiltävän musta Russell Hobbs -merkkinen leivänpaahdin on nielaissut kuumaan kitaansa kaksi viipaletta gluteenitonta paahtoleipää. Kuuluu pieni naksahdus, kun valmiit leivät hyppäävät paahtimen aukoista näkyviin.
”Paahtimen aukot ovat vähän tavallista leveämmät, joten sinne mahtuu myös sämpylä”, esittelee Niko Pankka.
Uusi leivänpaahdin hankittiin viime vuoden lopulla, kun vanha veteli viimeisiään. Sen sisuksissa oli paljon muruja, ja se haisi vähän palaneelle.
”Sitä ei uskaltanut enää käyttää. Uusi paahdin oli harkittu ostos, ja päätimme maksaa sen Bonuksilla”, Niko kertoo.
Niko ja hänen vaimonsa Hanna syövät vain gluteenitonta leipää, sillä Hanna on gluteenille yliherkkä ja Nikolla on keliakia. Leivänpaahtimelle onkin perheessä paljon käyttöä, sillä gluteeniton leipä säilytetään pakastimessa. Se ei säily yhtä hyvin kuin tavallinen ja on paahdettuna rapeampaa.
Leipää tulee syötyä varsinkin iltapäivisin, kun molemmat ovat palanneet kotiin työpäivän jälkeen. Aamuisin he syövät tavallisesti kaurapuuroa.
”Viikonloppuaamuina haluamme yleensä syödä jotain muuta kuin puuroa. Silloin syömme paahtoleipää, ja jos oikein tekee mieli hullutella, myös pekonia ja munia”, kertoo Hanna Pankka nauraen.