Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helsinkiin avattiin loka-marraskuun vaihteessa Radisson RED Helsinki -hotelli. Sviitin ikkunoista avautuvat näkymät Kaisaniemen puistoon ja kauemmas kaupunkiin.

Helsingin Kaisaniemen uusi hotelli lumoaa upeilla näkymillään, ja kuntosalilta löytyy todellinen ”vau-factor”

Teksti:
Maarit Rasi
Kuvat:
Minna Kurjenluoma
Julkaistu: 3.11.2023
|
Muokattu: 3.11.2023
Helsingin Kaisaniemeen avatun Radisson RED Helsingin jokaisessa huoneessa on näyttävä ikkuna. Ystäväporukat voivat valita huoneen, joka on mahdollista yhdistää toiseen. Yhteishyvä testasi uuden lifestyle-hotellin.

Kun juna pysähtyy Helsingin rautatieasemalle, ei tarvitse astella kuin Kaisaniemenpuiston ja Vuorikadun kulmaan ja näkee jotakin vaikuttavaa.

Tänne, ruskaisten lehtipuiden katveeseen, avattiin loka-marraskuun vaihteessa Suomen ensimmäinen Radisson RED -hotelli.

Anttinen Oiva Arkkitehtien suunnittelema rakennus kiinnittää katseen näyttävien kaari-ikkunoidensa ja kuutionmallisen ulkomuotonsa takia.

Hotellissa on 195 huonetta. Sen tarkoituksena on houkutella kylään rentoa palvelua ja urbaania tyyliä arvostavaa, kansainvälistä ja trenditietoista asiakaskuntaa.

"Kaikissa huoneissa on iso, koko seinän levyinen ikkuna. Se tuo huoneisiin kokoa."

Sisällä hotellissa majoittuja kohtaa ensimmäisenä punaisen Spirit of Jalmari -taideteoksen, jonka innoittajana ovat toimineet Helsingin päärautatieaseman kivimiehet eli Lyhdynkantajat.

Ville Metsätalon ja Sami Saaren suunnittelema taideteos ei ole hotellin ainoa yllättäjä.

Hotellin keskiosassa sijaitsevassa valokuilussa on Jenni Ropen Tuulenpuuska-taideteos. Putoilevia lehtiä esittävä teos näkyy sisälle osaan hotellihuoneista.

”Kaikissa huoneissa on iso, koko seinän levyinen ikkuna. Se tuo huoneisiin kokoa. Osa ikkunoista on valokuiluun, osa Kaisaniemenpuistoon tai kadulle päin. Superior-luokan huoneissa ikkunat ovat yleensä kahteen suuntaan,”, kertoo hotellin operatiivinen päällikkö Mikael Heikkinen.

Näin syksyllä huoneiden valtavat ikkunat ovat erityisen vaikuttavat. Näyttää siltä kuin Kaisaniemenpuiston kellertävät koivut huojuisivat aivan lasin takana.

Huoneiden vetonauloja ovat myös siellä täällä olevat taideteokset. Jopa kylpyhuoneessa voi tuijotella humoristista valokuvaa, jossa kruunupää puhuu puhelimeen hienosti pukeutuneena.

Radisson RED Helsingin sisustus on Fyra oy:n käsialaa. Tyyliä voi kuvailla yllätykselliseksi ja hauskaksi.

Esteetikon silmää ilahduttavat erityisesti kauniit yksityiskohdat, kuten vanhaa henkeä huokuva punainen puhelin ja katon rouhea betonipinta.

Hotellin suunnittelijat ovat huomioineet myös majoittujien käytännön tarpeet.

Majoitun standard-luokan huoneessa, jossa pistorasiat sijaitsevat kätevästi sängyn molemmin puolin.

Seinällä on myös lämpötilan säädin ja himmennin, jonka avulla valaistusta voi muuttaa haluamalleen kirkkaustasolle. Aamukahvin voi valmistaa kahvikoneen avulla itse.

Sviitin erikoisuus on näyttävä kylpyamme

Kuten muissakin hotelleissa, myös Radisson RED Helsingissä hinnoittelu on dynaamista. Hintoihin vaikuttavat vuodenaika, viikonpäivä ja kaupungin tapahtumat.

Standard-luokan huoneen hintahaitari liikkuu 140-160 eurossa.

Lisäksi S-ryhmän asiakasomistajat voivat saada hinnasta jopa 25 prosenttia alennusta ja Bonusta, kun he tekevät varauksen hotellin omilta verkkosivuilta.

Radisson RED Helsingissä on yksi sviitti, jonka ikkunat avautuvat eri puolille Kaisaniemen puistoa.

Sviitin erikoisuus on näyttävä kylpyamme, josta on näkymä kaupunkiin. On helppo kuvitella istuvansa ammeessa kuplivaa juoden.

”Ammeita on myös premium-luokan huoneissa”, Heikkinen vinkkaa.

Sviitin päämakuuhuoneen vieressä sijaitsee olohuone, jonka saa suljettua väliovella. Olohuoneessa on kätevä seinäsänky. Kun sen nostaa ylös, tilaa vapautuu isommankin porukan illanvietolle.

Yhdistettäviä huoneita löytyy muistakin huoneluokista.

Standard-huoneiden koot vaihtelevat 16-19 neliön välillä, mutta ne muuntuvat, kun ne yhdistää toisiinsa avattavilla väliovilla. Väliovellisia standard-huoneita on Radisson RED Helsingissä parikymmentä.

Järjestely ei ilahduta pelkästään suurperheitä tai ystäväporukoita, vaan on tarpeellinen myös matkailijoille, joilla on mukana avustaja.

Alakerrassa sijaitsee yllätys

Huoneiden lisäksi suosikkejani Radisson RED Helsingissä ovat yleiset tilat, joita voi hyvin kutsua kaupunkilaisten olohuoneeksi.

Ensi kesänä ravintolan yhteyteen avataan terassi. Helsingin kaupungin tarkoituksena on kehittää Kaisaniemenpuistoa vehreäksi ja tapahtumarikkaaksi kaupunkipuistoksi.

"Se on vau-factor, jota en ole muissa hotelleissa nähnyt."

Näin syksyllä on mukava vetäytyä ravintolan sohvalle nauttimaan kuohuvaa ja pientä suolaista. Paikallisia herkkuja himoitseva voi maistella vaikkapa Hakaniemi-punahomejuustoa ja omena-karpalohilloketta.

Isompaan nälkään tarjolla on muun muassa salaattibowleja ja pitsoja.

”Tarjolla on helpon kynnyksen ruokaa. Viereisestä Radisson Blu Plaza -hotellista saa tarvittaessa sisäfileet”, Heikkinen vinkkaa.

Lomalla on lupa ottaa rennosti, mutta jos kuntoilu kiinnostaa, alakerran saunojen vieressä sijaitsee kookas kuntosali.

Yksi sen seinistä on Heikkisen suosikki koko hotellissa. Seinä on punainen, ja se on koottu punaisista nyrkkeilyhanskoista.

”Se on vau-factor, jota en ole muissa hotelleissa nähnyt”, Heikkinen kertoo.

Ulkomaiset vieraat toivovat laukkujen kantoa

Radisson RED -hotellin operatiivisella päälliköllä Mikael Heikkisellä on pitkä kokemus asiakaspalvelubisneksestä.

Heikkinen on työskennellyt front office managerina toisessa hotelliketjussa, jossa ulkomaisten matkailijoiden toiveet ovat tulleet tutuiksi.

Ulkomaiset vieraat ovat usein tottuneet siihen, että hotellissa vastaanottovirkailija vie asiakkaan laukun huoneeseen. Piccolo- tai ovimiespalvelua löytyy harvemmin Suomesta.

”Mutta toki meilläkin vastaanottovirkailijat auttavat, jos heillä on vain sopiva sauma. Radisson Redissä vastaanotto on auki 24/7”, sanoo Heikkinen.

Helsingin mainetta maailman matkailumarkkinoilla Heikkinen pitää hyvänä. Koko Suomi on ollut nosteessa jo pidemmän aikaa.

Meille itsestään selvät asiat, kuten puhdas luonto, turvallisuus ja kaupungin pieni koko ovat muualta tuleville todellisia vau-elämyksiä.

”Ulkomaalaiset pitävät tästä kaupungista”, Heikkinen sanoo.

Radisson RED Helsingissä uskotaan, että uusi hotelli houkuttelee erityisesti kaupunkikulttuurista kiinnostuneita matkailijoita. Heikkinen on jo valmis jakamaan parhaimmat vinkkinsä Punavuoren design-kohteista tai Kallion baareista.

Tavoite on, hotellin asiakkaista 65 prosenttia tulisi jatkossa ulkomailta.

”Vielä emme ole normaalissa matkailutilanteessa, joten ulkomaisia matkailijoita on tällä hetkellä noin puolet asiakaskunnasta. Matkailu on kuitenkin selvästi piristynyt ja piristyy edelleen.”

Radisson RED Helsinki:

Avattiin lokakuussa 2023

Osoite: Vuorikatu 24, Helsinki

Huoneita: 195

Ravintola ja kesäterassi

Kiinteistön omistaja: SOK

Rakentaja: Jatke

Arkkitehtitoimisto: Anttinen Oiva Arkkitehdit

Sisustussuunnittelu: Fyra Oy

Lisää aiheesta