Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Iho-ongelmat ja meikkivoiteen valinta mietityttävät suomalaisia, tietää kosmetologi Suvi Vasama

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 23.11.2022
|
Muokattu: 23.11.2022
Vasama rakastaa ison tavaratalon säpinää ja kohtaamisia asiakkaiden kanssa. Hän kehottaa kysymään apua rohkeasti.

Päädyin kosmetologiksi oltuani 12 vuotta kaupan alalla. Kolmenkympin kynnyksellä irtisanouduin työstäni ja kävin Suomen Kosmetologikoulun. Kokeilin hoitolatyötäkin, mutta veri veti pian taas myyntityön pariin. Nyt kosmetiikkaosastolla saan luovasti yhdistää nämä ammattitaidot.

Työssäni Helsingin Sokoksella rakastan ison tavaratalon säpinää. Kosmetiikkaosaston tuoksut, upeat pakkaukset ja huolitellut myyjät ovat pienestä pitäen olleet minulle vau-elämys. Kauniit värit ja kimallus viehättävät minua.

Työssä sytyttävintä on asiakkaat. Asiakaspalvelussa tarvitaan kykyä kuunnella toisen tarpeita yksilöllisesti, ei saman kaavan mukaan. Suomalainen sanoo usein aina ensin, että ”katselen vaan”. Hän ei ehkä heti halua kysyä neuvoa, vaan pyörittelee purnukkaa itsekseen. Neuvojen kysyminen voi jännittääkin. Rohkaisisin kuitenkin kysymään. Me olemme paikalla sitä varten.

Suomalainen sanoo usein aina ensin, että ”katselen vaan”.

Asiakkaat kaipaavat eniten neuvoja iho-ongelmiin, kuten ihon kuivuuteen ja epäpuhtauksiin. Meikkivoiteen valintaankin kaivataan usein apua. Sen laatu, peittävyys ja oikea sävy ovat meikkaamisen a ja o.

Saan energiaa ja hyvää fiilistä, kun voin auttaa toisia ammattitaidollani. Ihaninta palautetta on, kun asiakas palaa varta vasten kertomaan, että voi hitsi, että neuvoit hyvän tuotteen!

Mieleeni jäi erityisesti eräs nuori, joka etsi meikkejä ensi kertaa. Hän ujosteli ensin, mutta uskalsi sitten kysyä, mitä kaikkea meikkiin oikein tarvitaan. Etsimme yhdessä kokonaisuuden: meikkivoiteen, pohjustavan tuotteen, huulikiillon ja luomivärin. Oli mukava nähdä, miten hän rohkaistui ja innostui.

Yleinen harhaluulo on, että jos ei meikkaa, iho ei kaipaa puhdistusta. Iholle kuitenkin kertyy päivän mittaan yllättävän paljon epäpuhtauksia ja talia. Puhdistus sopivilla tuotteilla on siksi tärkeää.

Meikkien maailma ontext in bold minulle tapa ilmaista luovuutta välillä rohkeastikin yhdistellen. Tykkään käyttää kirkkaita huulipunia, sillä niillä voi helposti piristää arkisenkin lookin. Huulipunia ei voi olla liikaa!

Vantaalainen Suvi Vasama, 34, on työskennellyt Helsingin Sokoksen kosmetiikkaosaston kosmetologi-myyjänä vuodesta 2021.