Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kelluminen rauhoittaa. Reetta, 24, Amalia, 22, ja Venla Jokinen, 25.

Kylpylässä viihtyvät niin työmatkalaiset kuin perheetkin – valokuvaaja ikuisti kylpijöitä Vantaan Flamingossa

Teksti:
Nina Karlsson
Kuvat:
Nina Karlsson
Julkaistu: 28.11.2022
|
Muokattu: 28.11.2022
Mikä vedessä viehättää? Vantaalla sijaitseva Flamingo houkuttelee kylpylävieraita läheltä ja kaukaa. Valokuvaaja Nina Karlsson tapasi ja kuvasi ihmisiä veden vallassa.

Elsa, 6, ja Emma Ho, 3

Lasten isä Long Ho tuo Elsan ja Emman kylpylään joka viikko. Vaikka paikka on tuttu, kotona lapset tekevät lähtöä kylpylään malttamattomina. ”Flamingoon tulemme, koska täällä on ihanan lämmin", isä sanoo.

Kajari Martin, 42

Kajarilla on kylpylässä tärkeä tehtävä. Hän pitää silmällä lapsenlastaan, joka ei osaa vielä uida. ”Koko ajan pitää katsoa, missä hän menee.” Altailla kuuluvat lasten äänet eivät Kajaria häiritse. Ne tekevät hänet iloiseksi.

Esa Matiskainen, 37

Automekaanikko kuluttaa työmatkoillaan aikaa kylpylässä. Aika kuluu mukavammin, kun ei makaa vain hotellihuoneessa. ”Kylmäallas virkistää. Altaassa ollessa ei tosin vielä tunnu hyvältä.”

Luna Tammiruusu, 14, ja Minttu Blomqvist, 14

Luna on käynyt Mintun kanssa Flamingossa ”joku miljoona kertaa”. Uimaan lähdetään, kun on tylsää. Parasta ovat liukumäet ja hyppypaikat. ”Kun hyppää hyppytornista ja osuu veteen kovaa, saa pelätä, että uikkarit lähtee.”

Jonna, 40, ja Henri Tahvanainen, 28

Kun Jonnan vapaaehtoistyö karanneiden papukaijojen kiinniottajana tuo hänet pääkaupunkiseudulle, hän rentoutuu Henrin kanssa tutussa kylpylässä. Nyt ehkä jo 50. kertaa. ”Me ollaan aina tässä nurkassa. Ensin haetaan juomat, ja sitten tullaan tähän. Tämä on meidän keidas”, Henri kertoo.

Elli Nätkinniemi, 4

Hotelliaamiaisella eli pekonilla, nakeilla ja vaahtokarkeilla päivänsä aloittanut Elli viihtyy vesiliukumäessä. ”Ei siinä liukumäessä, missä meni vettä nenään, vaan käärmeliukumäessä. Mä sanoin vaan että ’wuhuu’, kun menin siitä.”

Reetta, 24, Amalia, 22, ja Venla Jokinen, 25

Kelluminen rauhoittaa. Antti Tuiskun keikka toi siskokset yöksi kylpylän hotelliin. Nyt veden alla soi japanilaistyylinen musiikki. Vauvauintiohjaajana työskentelevä Amalia nimeää veden omaksi elementikseen. ”Voisin kellua koko päivän.”

Nina Karlsson, 33

  • Tavoittelee kuvaustilanteessa luottamuksellista hetkeä kuvattavan kanssa.

  • Kuvaa ihmisten lisäksi mielellään ruokaa.

  • Opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa.

  • Nina Karlssonin kuvaama ruokakirja Ninja Keittiössä ilmestyi syksyllä 2022.

Lisää aiheesta