Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omar El Mrabt on asunut pääkaupunkiseudulla yksitoista vuotta ja rakastaa Helsinkiä. Yksi Omarin suosikkikuvauspaikkoja on hotelli Tornin Ateljee Bar.

Omar El Mrabt kuvaa Helsinkiä siloitellusti vastavoimana somen negatiivisuudelle – katso valokuvaajan tärpit parhaisiin kuvauspaikkoihin

Teksti:
Kirsi Hemanus
Kuvat:
Jan Ahlstedt , Omar El Mrabt
Julkaistu: 31.5.2022
|
Muokattu: 8.6.2022
Valokuvaaja ja somevaikuttaja Omar El Mrabt kuvaa ylikaunista ja siloiteltua Helsinkiä. Hän muokkaa kuviaan rohkeasti, jotta ne kiinnittäisivät huomiota. Poimi El Mrabtin vinkit pääkaupungin parhaisiin kuvauskohteisiin.

Valokuvaaja ja somevaikuttaja Omar El Mrabt kertoo omasta Helsinki-suhteestaan:

"Olen innoissani, kun Helsinki aukeaa kahden koronavuoden jälkeen ja matkailijat voivat palata nauttimaan Helsingistä. Uskon, että Helsinki-vierailuille on paljon patoutunutta kysyntää. Ja ihana pääkaupunkimme ansaitsee paljon rakkautta!

Olen asunut pääkaupunkiseudulla nyt yksitoista vuotta, ja sinä aikana oma Helsinki-rakkauteni on vain kasvanut. Synnyin Iisalmessa, ja vietin lapsuuteni Jämsässä järvien keskellä. Se luo kontrastin nykyiseen urbaaniin elämääni ja auttaa minua näkemään Helsingin kauneutta. Äitini on suomalainen ja isäni marokkolainen. Koen, että se antaa minulle uskallusta käyttää värejä myös valokuvaajana. Voin synkistellä suomalaiseen tapaan tai korostaa iloisia värejä ja liioitella niitä.

Kuvaan Instagramiin ylikaunista, siloteltua Helsinkiä. Instagramissa huomio pitää saada millisekunnissa, ja siksi muokkaan kuviani aina vähän yli. Kun kuva on mielestäni valmis, editoin värejä vielä 20 prosenttia lisää. Muuten kuvani häviää massaan. Lempivärejäni ovat keltainen ja oranssi. Monet aasialaiset seuraajani ihmettelevät kuviani, sillä he luulevat, että kaikki täällä Pohjoismaissa on mustavalkoista.

Värit ovat vastavoimani somessa jaettavalle negatiivisuudelle. Instagramissa ihmiset seuraavat tilejä, jotka tarjoavat heidän haluamaansa sisältöä. Minun kuvani tarjoavat yhden todellisuuden, joka on pehmeä ja värikäs. Olen huomannut ihmisten tarvitsevan sellaista varsinkin näinä aikoina.

Kannattaa lähteä pois keskustasta

Helsinki on ainutlaatuinen pääkaupunki. Kuka tahansa voi mennä fiilistelemään kesä-Helsinkiä esimerkiksi Eiraan ja Ullanlinnaan. Monissa muissa maissa vauraimmat asuinalueet on ulkopuolisilta suljettu. Eiranpuisto on kaunis ja hiljainen, ranskalaistyyppinen puisto. Eiranrannassa voi nauttia merinäkymästä ja auringonlaskuista.

Helsinkiin tulevien matkailijoiden kannattaa ehdottomasti lähteä vähän kauemmas ydinkeskustasta ja rautatieasemasta. Se on kaupungin harmain, usein ruuhkainen alue. Voi hypätä mihin tahansa ratikkaan, katsella katuja ikkunasta ja jäädä pois siellä, missä näyttää kivalta.

Jos ei ehdi kauemmas, voi kävellä Tuomiokirkon taakse ja syvemmälle Kruununhakaan. Sieltä löytyy rauhallinen ja värikäs kaupunginosa sekä rantabulevardi, jossa voi ihailla varsinkin upeita auringonnousuja.

Helsingissä ei voi eksyä kovin pahasti, sillä meri ympäröi kaupunkia kolmelta suunnalta. Euroopassa ei ole montaa pääkaupunkia, jotka sijaitsevat aivan meren rannalla, kuten rakas Helsinkimme.”

*Omarin sisältöjä voit seurata Instagramissa, tili löytyy nimellä omarelmrabt *

Kolme tärppiä: Täältä saat hyviä kuvia

  1. Lasipalatsin kahvilan toisen kerroksen kulmaikkunasta voi seurata raitiovaunuja ja illan laskeutumista Helsinkiin.

  2. Värikäs Huvilakatu Eirassa ja Luotsikatu Katajanokalla ovat suosikkikatujani. Niiden upeat ja ajattomat jugend-rakennukset ilahduttavat.

  3. Korkealta näkee kauas, ja viihdyn siksi Hotelli Tornin Ateljee Barissa sekä Hotelli Vaakunan 10. kerroksessa.

Lisää aiheesta