Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Verhojen eteen ripustettavat valoverhot ovat tämän vuoden iso hitti. Kuvassa Housen valoverho Bella.

Tämän vuoden jouluvalohitti tuo hetkessä tunnelmaa – näin koristelet kodin kausivaloilla

Teksti:
Maarit Rasi
Kuvat:
Santtu Miikkulainen
Julkaistu: 8.12.2023
|
Muokattu: 12.12.2023
Joulukoti saa tunnelmansa kausivaloista. Yksinkertaisimmillaan kodin koristeluun vaaditaan vain valosarja, joka sopii vaikkapa kranssin kaveriksi.

Joulun lämpöinen tunnelma syntyy yhdessäolosta, ruoasta ja kodin koristelusta. Kausivalot ovat joulutunnelman luomisessa keskeisessä asemassa.

Kodin voi koristella jouluasuun lukuisilla eri tavoilla led-kynttilöiden, valoverhojen ja valosarjojen avulla. On omasta mausta kiinni, syntyykö kaunein joulukoti skandinaavisen moderniin tyyliin vain muutamalla valopisteellä, vai saako koti joulutunnelmansa runsaasta määrästä jouluvaloja.

Vinkit joulukodin koristeluun valoilla antavat Helsingin Prisma Kaaren asiantuntijat.

1. Paloturvallinen vaihtoehto kynttilöille

Perinteisten tuikkujen polttaminen saattaa jännittää, jos kotona on häntäänsä huiskuttavia lemmikkejä tai moneen paikkaan ehtiviä pikkulapsia.

Paloturvallisempi ratkaisu on led-kynttilä, jonka voi sijoittaa vaikkapa ikkunalaudalle, maljakkoon tai lyhdyn sisään. Lyhty näyttää myös silloin upealta, kun sen sisälle laittaa koristepalloja ja valosarjan.

”Väreillä teemaa voi vaihtaa erilaiseksi. Itsenäisyyspäivänä pallot voivat olla sinisiä”, kodin myyntialuevastaava Minna Toivonen Prisma Kaari Kannelmäestä kertoo.

Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uski kertoi vastikään, että jouluvaloiksi on hyvä valita energiatehokas led. Ero energiankulutuksessa on hehkulamppuun verrattuna iso.

Ero sähkölaskussa voi olla useampia kymmeniä euroja hehkuvalojen ja led-valojen välillä.

2. Kruunaa kranssi

Tee se itse -tekeminen elää uutta nousuaan. Joulukoristeiden teosta nauttivat nekin, jotka eivät askartele muina vuodenaikoina.

Kranssi koristellaan usein havuilla tai eukalyptuksenoksilla.

Kokonaisuuden kruunaa valosarja. Valitse paristoilla toimiva malli, jota ei tarvitse kytkeä pistorasiaan.

3. Korista koti valoverhoilla

Verhojen eteen ripustettavat valoverhot ovat tämän vuoden iso hitti. Niiden avulla kodin voi koristaa juhlatunnelmaan aivan uudella tavalla.

”Valoverhot kytketään pistorasiaan. Tarvittaessa pistorasiaan voi kytkeä ajastimen, jonka avulla valot saa pois vaikkapa yön ajaksi”, Toivonen kertoo.

Myös perinteiset kyntteliköt ovat nousseet erittäin suosituiksi. Joulutähdet ovat sen sijaan aiempaa modernimpia.

”Joulutähtiä löytyy kolmiulotteisinakin. Ne voi laittaa kotona roikkumaan vaikkapa amppelikoukkuun”, Prisma Kaari Kannelmäen vt KT-päällikkö Riitta Noronen kertoo.

Lisää aiheesta