Petteri Granatin pulssi alkaa nousta, ja käsissäkin tuntuu kylmää hikeä. Jo aiemmin lounas jäi väliin, koska ruoka ei yksinkertaisesti maistunut. Tämä on normaalia ennen suosikkijalkapalloseuran kotiottelua.
Granat istuu ystävineen autoon. Edessä on 170 kilometrin ajomatka Helsingistä Tampereelle. TamU-K:n pelin alkuun on muutama tunti. Jo ennen kuin auto on kiihdyttänyt Tampereen moottoritielle, kisastudio on käynnistynyt: Mikä meni vikaan edellisessä pelissä? Kuka ylitti itsensä? Miksi rikettä ei vihelletty?
Huhtikuusta eteenpäin Granatin ja muiden jalkapallofanien elämä on kiireistä. Kuun alussa käynnistyy Veikkausliiga, jossa pelataan miesten jalkapalloilun Suomen mestaruudesta. Myös alemmilla sarjatasoilla vihelletään pelit käyntiin.
Mikä saa fanit matkaamaan suosikkijoukkueensa perässä ympäri maata ja jopa ulkomaille?
Granat ei tiedä, mistä rakkaus tamperelaisseuraan lähti. Johtuiko se kentän laidan äänistä, pelipaidan väreistä vai erätauon tunnelmasta? Ja paljonko painoi se, että TamU-K:n edeltäjä, Tampere United, voitti vuonna 1998 ensimmäisen Granatin näkemän pelin 7-0?
Granat opiskeli tuolloin Tampereen yliopistossa ja Tampere United oli vasta alkumetreillään. Nykyään Granat opettaa historiaa, yhteiskuntaoppia ja filosofiaa. Takavuosien huippu Tampere United ehti ajautua konkurssiin vuonna 2011. Kannatusyhdistys perusti sen raunioille uuden joukkueen, TamU-K:n, joka pelaa Tampereen piirin Nelosessa ja jota fanit pyörittävät. TamU-K luovuttaa sarjapaikkansa kaudella 2016 takaisin Tampere Unitedille.
"Mies voi rakastaa elämänsä aikana montaa naista, mutta vain yhtä jalkapalloseuraa", Granat pohtii.
"On luvallista hurahtaa jalkapalloon 40-vuotiaana."