(MAINOS)
– Kyse on uudenlaisesta vähäkalorisesta ja vähähiilihydraattisesta sushista, jossa käytetään muuten sushin raaka-aineita, mutta suurin osa riisistä on korvattu kukkakaalista valmistetulla korvikkeella.
Näin tiivistää herkkujen kehittäjä Minna-Maria Valtanen, eli Mimi, joka on tähän asti tunnettu juustokakkutaiteilijana. Hän on nimittäin luotsannut jo yli kymmenen vuotta Minnan Juustokakkutehdas -nimistä yritystä, joka on kehittänyt ja valmistanut kakkuja sekä yksityisille asiakkaille, yrityksille että valikoitujen kauppojen hyllyille.
Tällä hetkellä yrityksen kakkuja ja leivoksia on tarjolla muun muassa junissa ja laivoilla sekä konferensseissa ja teattereissa. Toisin kuin tehtaan nimestä voisi päätellä, kaikki tuotteet tehdään käsityönä.
Gluteenittomaan leipomiseen erikoistuminen samoin kuin vegaanisiin tuotteisiin perehtyminen ovat antaneet Mimille erinomaisen pohjan ja tietämyksen uusien tuotteiden kehittämiseen, kuten siihen, miten Sushiken valkoinen osa saadaan pysymään kasassa ja miten kukkakaalin maku taiotaan neutraaliksi.
Kaikki eivät pidä kukkakaalin mausta, sen Mimi on aina tiennyt. Esimerkiksi hänen puolisonsa ja tärkein makutuomarinsa Antti Valtanen ei voi sietää kukkakaalia.
– Itse tykkään kukkakaalista. Se on aivan loistava raaka-aine. Nyt oli kuitenkin lähdettävä liikkeelle siitä, miten saadaan tehtyä kukkakaalista vähäkalorinen sushin korvike, joka ei maistuisi kukkakaalille.
Hän oli jo aiemminkin tehnyt kevyitä susheja, mutta tavoitteena oli saada nigiristä nigirin mallinen ja makista sellainen, että ”kukkakaaliriisi” on ulkopuolella.
– Ei koskaan eikä missään ei ollut tullut vastaan niin täydellistä sushin korviketta, että se maistuisi, tuntuisi ja näyttäisi sushilta, ja että sitä voisi myös syödä helposti puikoilla.