Jotain talvisen raikasta, sinistä ja valkoista, kotimaisia marjoja – näistä aineksista rakentuu monen itsenäisyyspäivän juhlapöydän jälkiruoka.
Itsenäisyyspäiväkakku
Jotain talvisen raikasta, sinistä ja valkoista, kotimaisia marjoja – näistä aineksista rakentuu monen itsenäisyyspäivän juhlapöydän jälkiruoka.
Mustikkainen britakakku on upea itsenäisyyspäivän kakku. Kakku saa sinivalkoisia kerroksia mustikasta ja tuorejuusto-kermavaahdosta. Juustokakuksi sopii sinivalkoinen mustikka-valkosuklaajuustokakku tai luumujuustokakku.
Helppoja ja herkullisia jälkiruokia ovat myös marjainen talkkunahyve ja kauniin vaaleanpunainen puolukkajäädyke, jonka voit tehdä hyvissä ajoissa pakkaseen odottamaan. Itse tehtyä piimäjäätelöä mustikkakastikkeella ja kauramurulla tai limejuustokakkua voi tarjoilla annoslaseista.
Kahvin kanssa maistuvat itsenäisyyspäivän leivokset, jotka voivat olla vaikka luumumousella täytettyjä lehtitaikinaleivonnaisia, macaronseja tai Vihreiden kuulien makuisia kääretorttuviipaleita.