

Purkillisesta pestoa on moneksi – kokeile ainakin näissä ruoissa

Täytetty piknikleipä
Sandwich eli täytetty leipä sopii evääksi piknikille tai nopeaksi ja täyttäväksi lounaaksi. Kääri täytetty leipä kelmuun, niin se säilyy mehevänä jääkapissa myös seuraavaan päivään. Valitse leiväksi melko pehmeä ciabatta. Barilla Pesto alla Genovese mehevöittää ja maustaa leivänpuolikkaat. Yhdistä kanaleivän täytteeseen rapeita ja pehmeitä kasviksia eli paprikaa, avokadoa ja tomaattia.
4 annosta
30 min
- 1 (300 g) esipaistettu ciabatta
- 1 avokado
- 2 tomaattia
- ½ punasipuli
- 1 vihreä paprika
- 200 g kypsää broileria (esim. vuolu)
- 1 dl majoneesia
- 1 dl Barilla Pesto alla Genovesea
- Paista ciabatta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pese ja viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi avokado ja punasipuli. Pese ja suikaloi paprika.
- Halkaise jäähtynyt ciabatta.
- Sivele majoneesi ja Barilla Pesto alla Genovese molemmille leivänpuolikkaille.
- Levitä pohjapuolikkaan päälle punasipuli, broileri, avokado, tomaatti ja paprika. Paina leivän kansi päälle. Leikkaa täytetty leipä neljään osaan.
Punainen pastasalaatti
Pestolla maustettu pastasalaatti on aina hyvä idea: se maistuu sekä piknikillä että juhlien buffetpöydässä! Sekoita Barilla Pesto Rossosta eli punaisesta pestosta sekä mausteista marinadi, ja yhdistä siihen kypsä pasta sekä kasvikset. Paista kesäkurpitsoihin ja paprikoihin kunnolla väriä, jolloin saat niihin kivaa paahtunutta makua. Viimeistele salaatti rucolalla ja salaattijuustolla juuri ennen tarjoamista.
4–6 annosta
30 min
- 250 g Barilla Penne Rigate -pastaa
- 1/2 tl suolaa
Kastike:
- 1 dl Barilla Pesto Rossoa eli punaista pestoa
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
Joukkoon:
- 1 (270 g) kesäkurpitsaa
- 1 punainen paprika
- 2 rkl öljyä
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 prk (57/35 g) kapriksia
- 1 ruukku rucolaa
- 1 pkt (200 g) salaattijuustoa
- suolaa, mustapippuria
- Laita Barilla Penne Rigate -pasta kypsymään suolattuun veteen.
- Sekoita sillä välin isossa kulhossa Barilla Pesto Rosso, öljy, sitruunanmehu, hienonnettu valkosipuli, mustapippuri ja suola.
- Huuhtele kesäkurpitsa. Puolita pitkittäin ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet, ja leikkaa paprika sivuiltaan noin kolmen sentin paloiksi.
- Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleet niin, että ne saavat kunnolla ruskeaa väriä. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja kaada lautaselle odottamaan. Paista sitten öljyssä paprikapalat niin, että ne saavat kunnolla tummaa paistopintaa.
- Valuta kypsä pasta ja sekoita kulhossa olevan kastikkeen joukkoon. Sekoita varovasti mukaan myös kesäkurpitsat ja paprikat. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Valuta kaprikset. Kääntele tomaatit ja kaprikset pastan sekaan.
- Leikkaa juuri ennen tarjoamista joukkoon myös rucolaa. Murustele salaatin pinnalle vielä salaattijuustoa.
Kesäinen hernepestopasta
Nopea arkipasta aurinkoisiin päiviin tehdään herneistä ja maukkaasta Barilla Pesto alla Genovesestä. Raikkaan pastakastikkeen ehtii tehdä sillä välin, kun pasta kypsyy. Kastikkeeseen jää sopivasti suutuntumaa, kun osa herneistä murskataan ja osa jätetään kokonaisiksi. Sitruunan kuori ja -mehu riittävät mausteeksi, sillä purkillinen pestoa antaa pastalle hurjasti makua. Annokset viimeistellään lämminsavulohella ja tuoreella tillillä.
4 annosta
15 min
- 400 g herneitä
- ½ luomusitruuna (kuori ja mehu)
- 1 prk (190 g) Barilla Pesto alla Genovese
Lisäksi:
- 300 g Barilla Penne Rigate -pastaa
- 1 tl suolaa
- 1 pkt (n. 250 g) lämminsavulohta
- tilliä
- Keitä Barilla Penne Rigate -pasta suolatussa vedessä kypsäksi. Ota talteen 1 dl pastan keitinvettä.
- Sulata herneet. Murskaa puolet herneistä esimerkiksi haarukalla.
- Pese sitruuna ja raasta puolet sen kuoresta. Purista puolikkaan sitruunan mehu (2 rkl).
- Yhdistä herneet, sitruunan kuoriraaste ja -mehu sekä Barilla Pesto alla Genovese. Sekoita keitetty pasta hernepeston joukkoon. Lisää 1 dl pastan keitinvettä.
- Jaa pasta neljälle lautaselle, nostele päälle lämminsavulohi. Viimeistele annokset tuoreella tillillä.