Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täydellisen tahmeat: viimeistele hunajakastikkeella halloumi, lohi ja kanansiivet

Täydellisen tahmeat: viimeistele hunajakastikkeella halloumi, lohi ja kanansiivet

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.2.2025
|
Muokattu: 11.3.2025
Kaupallinen yhteistyö / Hunajainen SAM. Hunajan makeus kesyttää chilin poltteen, inkiväärin kirpeyden ja soijakastikkeen suolaisuuden.

Bbq-hunajasiivet

Voiko kukaan vastustaa tahmealla kastikkeella päällystettyjä kanansiipiä? Tuskin kovin moni – ainakaan silloin, kun reseptissä yhdistyvät bbq-kastikkeen perusmaut ja SAM Kesäkukka hunaja. Sekoita kattilassa hunaja, ketsuppi, soijakastike, punaviinietikka ja sriracha. Keitä kastiketta kokoon ja nosta sitten sivuun odottamaan, jotta kastike hieman paksuuntuu. Lusikoi kastike kypsien kanansiipien pinnalle ja paahda pinta vielä uunissa.

Resepti
2 annosta, 45 min

  • 800 g kanansiipiä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 dl SAM Kesäkukka hunajaa
  • ½ dl ketsuppia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
  1. Levitä kanansiivet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta siivet suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä siipiä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia eli kunnes siivet ovat kypsiä.
  2. Tee kypsymisen aikana glaseerauskastike. Sekoita kattilassa hunaja, ketsuppi, soijakastike, punaviinietikka ja sriracha. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Nosta sivuun odottamaan.
  3. Kun siivet ovat kypsiä, ota pelti hetkeksi uunista ja lusikoi glaseerauskastike siipien päälle. Nosta pelti uuniin vielä 5–7 minuutiksi eli kunnes siipien glaseerauspinnassa on hieman paahtunutta väriä. Ripottele seesaminsiemenet siipien päälle.

Hot honey -halloumi

Supertrendikäs “hot honey” eli tulinen hunaja on todella helppo tehdä SAM Kesäkukka hunajasta. Chilillä ja limen mehulla maustettu hunajakastike sopii moneen, kuten suolaisen halloumin pariksi. Tahmeaksi paistettu makean tulinen juusto on koukuttavan herkullista. Käytä sitä salaateissa, täytetyissä leivissä, pizzojen päällä tai piirakoissa.

Resepti
2 annosta, 15 min

  • ½ chili
  • ½ limen mehu ja kuoriraaste
  • 1 tl voita
  • ½ dl SAM Kesäkukka hunajaa
  • 200 g (1 pkt) halloumijuustoa
  1. Pese ja viipaloi chili renkaiksi. Huuhtele lime, raasta puolet kuoresta ja purista puolikkaan limen mehu talteen.
  2. Sulata voi kattilassa ja kuullota chiliä muutama minuutti. Lisää hunaja ja keitä kokoon 5 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja kaada limenmehu joukkoon.
  3. Viipaloi halloumi ja paista pinnat ruskeaksi pannulla.
  4. Kaada hunajakastike pannulle. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan. Ripottele pinnalle limenkuoriraaste.

Hunajainen inkiväärilohi

Hunajainen pinta tuo vaihtelua monen lempiruokaan eli uuniloheen. Kala saa raikkautta sitruunan, inkiväärin ja SAM Kesäkukka hunajan yhdistelmästä ja suolaisuutta soijakastikkeesta. Paksuksi keitetty kastike valellaan lohifileen päälle. Kastike voi paistamisen aikana valua fileen pinnalta uunivuoan pohjalle ja sitä kannattaa lusikoida heti paistamisen jälkeen takaisin kalan päälle.

Resepti
2 annosta, 30 min

  • 1 dl SAM Kesäkukka hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ tl sitruunanmehua
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 400 g kirjolohifileetä
  • (lisäksi korianteria)
  1. Laita hunaja, soijakastike, sitruunanmehu ja inkivääri kattilaan ja keitä kokoon noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia, kunnes koostumus paksuuntuu.
  2. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Tee fileen pintaan viiltoja muutaman sentin välein. Lusikoi hunajakastike lohen pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, fileen paksuuden mukaan.
  3. Lusikoi vuoan pohjalle valunutta kastiketta lohen pinnalle paistamisen jälkeen. Viimeistele lohi tuoreella korianterilla.

Tutustu Hunajainen SAM -tuotteisiin S-kaupat.fi-ruokaverkkokaupassa ja lisää kätevästi ostoskoriin!

Lisää aiheesta