Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tiesitkö nämä asiat kesän kuumimmista pihveistä? Nappaa vinkit ja reseptit talteen!

Teksti:
Lihatukku Tamminen
Kuvat:
Lihatukku Tamminen
Julkaistu: 23.5.2023
|
Muokattu: 23.5.2023
Kaupallinen yhteistyö / Lihatukku Tamminen. Tosigrillaajat ja grilliruoan ystävät sen tietävät, että kesän parhaat muistot luodaan maistuvan ruoan ääressä lähimpien ystävien ja perheen seurassa. Tämän tietää myös perheyritys Tamminen, joka tarjoaa kesän maistuvimmat ja monipuolisimmat pihvit laaturuoasta nauttiville jo kolmannessa sukupolvessa.

Rakkaudesta laatulihaan – monipuolinen tuoteperhe maailmalta

Tammisella uskotaan hyvään lihaan ja rehelliseen ruokaan, jonka mausta ei ole tingitty. Kotimaisesta lihasta valmistetut Tammisen tuotteet leikataan ammattitaitoisesti käsityönä, joten voit olla varma siitä, että lopulta lautaseltasi löytyy huolella viimeisteltyä korkealaatuista ruokaa niin arkeen kuin juhlaankin. Lähes 30 vuotisella kokemuksella Tamminen tarjoaa ylivoimaista makua kesän grillihetkiin.

Tammisen Wanted by Grill -tuoteperhe sisältää monipuolisesti herkullisia pihvejä, jotka sopivat niin laatutietoisille tosigrillaajille kuin vasta grillauksen saloihin perehtyville. Tuoteperheen 100 % suomalaisesta naudanlihasta valmistetut kookkaat kokolihapihvit, kuten Tomahawk, Picanha ja Maminha, ovat leikattu amerikkalaistyylisillä leikkuumenetelmillä – käsityönä tietysti. Tiesitkö, että nämä erikoisleikkuumenetelmät ovat laajalti tunnettuja maailmalla, ja tuotteiden nimetkin vakiintuneita? Nyt tiedät!

Vastustamattomat klassikot yhteisiin grillaushetkiin

Kookas, amerikkalaistyylinen klassikko Naudan Flank Steak on lihaisan maun omaava tumman sävyinen pihvi. Tämä pihvi soveltuu monipuolisesti niin salaatteihin, alkuruokiin kuin pääruoaksikin, ja se valmistuu täydelliseksi grillissä grillaten. Kokeile ja totea itse!

Tiesitkö, että parhaan elämyksen saamiseksi Flank Steak suositellaan leikattavaksi vastasyyhyyn ohuina viipaleina?

Tätä mureaa grilliunelmaa ei kannata sivuuttaa tänä grillikesänä. Naudan Flat Iron Steak on naudan lavasta leikattu kookas maustamaton pihvi, koostumukseltaan isosyistä ja mureaa. Tarjoile ohuina viipaleina ja kokeile!

Tiesitkö, että monipuolinen Flat Iron Steak soveltuu lämpimiin salaatteihin, alkuruokiin ja pääruoaksi lisukkeiden kera?

Tämän mehukkaampaa ulkopaistia et ole maistanut. Naudan Picanha on arvostetulla leikkuumenetelmällä käsityönä leikattu murea ulkopaistin kärkiosa, jonka luontaisesti runsas ja herkullinen rasvapeite korostaa lihan mehukkuutta. Testaa itse ja nauti mausta!

Tiesitkö, että maukkaimman Picanhan saat, kun grillaat lihan kokonaisena grillissä?

Nautintoa kesän grillipöytään herkullisilla pihveillä – kokeile nämä reseptit

Kesällä grillataan ja nautitaan yhteisistä hetkistä maistuvan ruoan kera. Testaa seuraavia herkullisia reseptejä ja hurmaa läheisesi grillaustaidoillasi! Reseptit sopivat niin vasta-alkajille kuin kokeneille tosigrillaajillekin. Ei muuta kun grilli kuumaksi!

Wanted naudan flank steak herkullisen panzanellasalaatin kera

Ainesosat:

  • n. 500 g Tamminen Wanted naudan Flank Steakia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Panzanellasalaatti:

  • 1 puntti basilikaa
  • 2 siivua vaaleaa leipää
  • 5 tomaattia
  • 1 dl pestokastiketta
  • 2 rkl suolapähkinämurua

Valmistusohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 5–7 min. ajan per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  4. Viipaloi Flank Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.
  5. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

Panzanellasalaatti:

  1. Pese ja leikkaa tomaatit lohkoiksi kulhoon.
  2. Rouhi leipä pieneksi ja lisää tomaattien joukkoon yhdessä revityn basilikan ja pestokastikkeen kera.
  3. Sekoita salaatti huolellisesti ja koristele annos suolapähkinämurulla.

Wanted Naudan Flat Iron Steak raikkaan lime-melonisalaatin kera

Ainesosat:

  • n. 450 g Tamminen Wanted naudan Flat Iron Steakia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Lime-melonisalaatti:

  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 lime
  • 1tl sokeria
  • ½ pieni vesimeloni
  • ¼ puntti minttua
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä noin 3–5 miuuttia per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  4. Viipaloi Flat Iron Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.
  5. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

Lime-melonisalaatti:

  1. Pese lime huolellisesti, halkaise ja purista mehu pieneen astiaan. Lisää mehun joukkoon oliiviöljy, sokeri ja mustapippuria.
  2. Leikkaa jäljelle jääneestä limen kuoresta sekä mintun lehdistä ohuita suikaleita. Kuori meloni ja leikkaa kuutioiksi. Lisää lime- ja minttusuikaleet melonikuutioiden joukkoon.
  3. Kaada limemarinadi melonikuutioiden päälle ja lisää lopuksi suolaa maun mukaan.

Wanted Naudan Picanha grillattujen avokadojen ja tomaattisalsan kera

Ainesosat:

  • n. 700 g Tamminen Wanted naudan Picanhaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Grillatut avokadot:

  • 4 kpl syöntikypsiä avokadoja

Tomaatti-maissisalsa:

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl maissintähkää
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • 1 kpl mietoa punaista chiliä

Avokado-dressing:

  • 2 kpl limeä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 5 min ajan per puoli, ensin rasvapuoli alaspäin. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n. 20–25 min ajan. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa Picanhan paistipannulla paistaen n. 5 min ajan per puoli ja jatkamalla kypsennystä uunissa 180 asteessa n. 20–25 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Viipaloi Picanha ohuiksi viipaleiksi.
  4. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

Grillatut avokadot:

  1. Halkaise avokadot ja poista siemenet.
  2. Grillaa avokadoja grillissä tai vaihtoehtoisesti uunissa grillivastuksella n. 5 min ajan.

Tomaatti-maissisalsa:

  1. Irrota maissinjyvät terävän veitsen avulla tähkästä, paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi chili. Yhdistä ainekset ja pilko lehtipersilja joukkoon.
  2. Valmista kastike puristamalla limeistä mehut kulhoon. Lisää loput kastikeainekset joukkoon ja sekoita.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

Lisää aiheesta