Luonnonmukaisten aamujen ystävä jo 50 vuotta
Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Urtekram on hitaiden aamujen paras ystävä, jonka matka luomutuotteiden parissa alkoi pienessä, kööpenhaminalaisessa putiikissa jo vuonna 1972. Vuosien kuluessa sen tavoite ei kuitenkaan ole unohtunut: Urtekram nimittäin tarjoaa yhä laadukkaita ja vastuullisia luomutuotteita, jotka ovat ystävällisiä myös kukkarollesi.
Urtekramille oli alusta asti selvää, että luomu kuuluu meille kaikille allergioista, herkän masun pulmista tai makumieltymyksistä huolimatta. Juuri siksi tämän merkin valikoimasta löytyykin reilusti esimerkiksi keliaakikoille tai laktoosi-intolerantikoille sopivia tuotteita.
Anna sinäkin pikkusormesi näille Urtekramin upeille resepteille ja aloita aamusi aavistuksen herkullisemmin. Mutta alkuun pieni varoitus: näihin makuihin saattaa jäädä koukkuun! Vaikka onhan sekin aivan luvallista, kun on kyse terveellisistä ja vastuullisista herkuista.
Ja hei! Urtekramin tuotteet ja kaikki muut raaka-aineet näihin resepteihin voit ostaa suoraan osoitteesta s-kaupat.fi.
Kurkkaa myös Urtekramin 50-vuotisjuhlan kilpailu tästä linkistä.
Marja-suklaatryffelit suolaisella maapähkinäkaramellilla
Suklaapohja:
3 dl Urtekram luomu gluteenittomia hirssi- tai kaurahiutaleita
¾ dl kaakaota
ripaus suolaa
16 kpl Urtekram luomu taateleita
½ dl Urtekram luomu kookosöljyä
Taatelitahna:
Kuorrute:
Valmista näin:
Kiehauta vesi ja kaada kuivattujen taateleiden päälle. Anna taatelien pehmetä vedessä noin 30 minuuttia ja kaada vesi pois.
Sekoita suklaapohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja kaavi sitten pitkulaiseen uunivuokaan.
Sekoita taatelitahnan ainekset tehosekoittimessa tasaisen kermaiseksi tahnaksi ja levitä suklaapohjan päälle. Pakasta vähintään 2 tuntia ja paloittele pieniksi suupaloiksi.
Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ja valuta sitten suupalojen päälle. Koristele lopuksi hiutalesuolalla ja marjoilla.
Tarjoile suupalat kylmänä ja säilytä pakastimessa tai jääkaapissa.
Siemen- ja porkkanaleipä taateleilla
Ainekset:
2 dl Urtekram luomu gluteenittomia hirssi- tai kaurahiutaleita
2 dl mantelijauhoa
½ dl pellavansiemeniä
1 dl Urtekram luomu auringonkukansiemeniä
1 dl Urtekram luomu kurpitsansiemeniä
¾ dl psylliumsiemenkuorta
½ dl chiasiemeniä
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl raastettua porkkanaa
1 dl Urtekram luomu taateleita pilkottuna
1 tl omenasiiderietikkaa
½ dl Urtekram luomu oliiviöljyä
2 dl kasvipohjaista juomaa (esim. kaurajuomaa)
Valmista näin:
Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.
Sekoita kuivat aineet ja taatelin palat keskenään. Lisää sitten porkkana, etikka, öljy ja kasvipohjainen juoma (esim. kaura- tai soijajuomaa). Sekoita tasaiseksi.
Leivinpaperoi leipävuoka ja täytä taikinalla. Paista uunin keskitasolla noin 70 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä kokonaan ennen sen leikkaamista.
Kookospuuro inkivääribanaaneilla
Puuroon:
Lisäksi:
½ dl kookoshiutaleita
1 rkl Urtekram luomu kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kypsä banaani
3 rkl Urtekram luomu seesaminsiemeniä
2 rkl jogurttia
Valmista näin:
Mittaa puuron ainekset pieneen kattilaan, kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä. Keitä sekoittaen 3–4 minuuttia, kunnes puuro sakenee. Annostele kahteen kulhoon.
Lämmitä kattilaa keskilämmöllä ja laita sitten kookoshiutaleet kattilaan. Paahda hiutaleet kullanruskeiksi ja kaada tyhjään kulhoon.
Lämmitä kookosöljy ja vaahterasiirappi samassa kattilassa. Raasta sekaan inkivääri. Kuori banaani ja leikkaa se pituussuunnassa neljään osaan. Lisää banaanin palaset ja seesaminsiemenet kattilaan ja paista, kunnes banaani on kauttaaltaan kullanruskea ja siemenet hieman rapeita.
Koristele puurot paahdetuilla kookoshiutaleilla, paistetuilla inkivääribanaaneilla ja seesaminsiemenillä. Nauti heti!