Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

5 vinkkiä: Koti viileäksi kesällä

Teksti:
Heidi Hänninen
Kuvat:
Thinkstock
Julkaistu: 18.6.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Helle painaa päälle, joten on ihana vetäytyä hetkeksi sisälle – varsinkin, jos asunnon on onnistunut pitämään viileänä. Seuraavat kotikonstit toimivat ainakin ensiapuna, mutta tarvittaessa avuksi kannattaa hankkia myös erilaisia tuulettimia tai ilmastointilaitteita.
  1. Vaikka auringonvalo piristää mieltä mukavasti, kannattaa kesän kuumimpina päivinä verhot tai kaihtimet pitää kiinni ainakin siellä, missä aurinko paistaa suoraan sisään.

  2. Tuuleta koti varjon puolelta päivän viileimpinä tunteina eli yöllä tai aikaisin aamulla. Käytä läpivetoa hyödyksi aina, kun se on mahdollista.

  3. Muista, että sähkölaitteiden käyttö lämmittää myös asuntoa. Vältä turhaa saunan tai uunin lämmittämistä ja sammuta ylimääräiset kodinkoneet.

  4. Tuuletin tuo helpotusta sisätiloihin, sillä se laittaa ilman liikkumaan. Tuuletin ei kuitenkaan viilennä ilmaa, vaan ilman viilentämiseen tarvitaan erityinen ilmastointilaite. Tuulettimen avulla voi silti tehostaa ilman viilenemistä, jos ulkoilma on sisäilmaa viileämpää. Avaa tällöin ikkuna ja aseta tuuletin puhaltamaan ikkunasta ulospäin. Laite imee sisältä kuumaa ilmaa ja tilalle pääsee ikkunasta viileämpää ilmaa.

  5. Jos käytät sähköisiä tuulettimia tai ilmastointilaitteita, sammuta ne aina, kun kukaan ei oleskele huoneessa. Turha käyttö kasvattaa sähkölaskua kummasti.

Lähteet: Motiva

Lisää aiheesta