Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Anni Yliselä pitää kotia tärkeänä tukikohtanaan.

Anni, 36, asuu yksin maalla: "Minulla on kotina huvikumpu ja kotieläinpuisto"

Teksti:
Sirkku Saariaho
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 6.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Anni Yliselä, 36, asuu omakotitalossa Kirkkonummella. "Olen löytänyt tasapainon, miten yhdistän maatilan ja työni yritysneuvojana."

"Maatilan pyörittäminen oli minulla haaveena jo lapsena. Se ei ole ihan helppoa, mutta olen löytänyt tasapainon, miten yhdistän maatilan ja työni yritysneuvojana. Kontrasti on suuri, mutta asiat tukevat toisiaan.

Minulla on kotina huvikumpu ja kotieläinpuisto. Pieni, 65 neliön omakotitalo hehtaarin tontilla Kirkkonummella on ensiasuntoni. Rakensimme sen yhdessä ex-mieheni kanssa.

Talo on ihan peruspakettitalo, karvalakkimallia. Rakentamisesta meillä ei ollut mitään käsitystä. Katsoimme YouTube -videoita ja teimme perässä. Hullunrohkeaa ruveta sellaiseen, ja liitto päättyikin eroon.

Rakentamisesta meillä ei ollut mitään käsitystä. Katsoimme YouTube -videoita ja teimme perässä.

Koti on minulle tukikohta. Pääpaino on kaikella sillä, mitä on sen ympärillä. Nyt asun yksin, mutta minulla on kanoja, lampaita ja Mangalitzan-possuja. Omaa hevosta minulla ei enää ole, mutta naapurin poni käy usein kylässä.

Kaksi kissaani tekevät töitä tilalla. Siamilainen on lampaiden henkinen johtaja, valkoinen Oiva-kolli pitää jöötä sika-aitauksessa. Se on myös lampaiden doula, joka tietää koska lampaat poikivat.

Tapani elää on vaatinut pitkäaikaisia ponnisteluja.

Arvoni näkyvät asumisessani. Olen juppi, hippi ja punkkari. Koska voin kotonani olla kaikkea kolmea yhtä paljon, olen tasapainossa. Tapani elää on vaatinut pitkäaikaisia ponnisteluja, mutta olen tyytyväinen. Kotitila edustaa minulle pysyvyyttä.

Tänä vuonna toteutuu iso unelmani. Saan valmiiksi farmitalon, jonka olen itse piirtänyt. Sinne tulevat tilat eläimille ja toimisto minulle. Teen paljon etätöitä, ja tarvitsen työmatkan, vaikka lyhyenkin.

Voi ratsastaa ponilla pihalla yöpaita päällä.

Ehkä kaikki johtuu siitä, että katsoin koululaisena liikaa koulu-tv:n Kotitallilla-sarjaa ja elän nyt sellaista aikuisen ihmisen Kotitalli-elämää. On niin eeppistä, kun voi ratsastaa ponilla pihalla yöpaita päällä tai ratsastaa ilman satulaa hakemaan postit. Joskus en oikeastaan edes käsitä, miten tämä kaikki on mahdollista."

Lue lisää

Nelikymppiset Emilia ja Jussi löysivät unelmakotinsa samasta talosta

Näin suomalaiset haluaisivat asua - tunnistatko itsesi?

Nämä ovat uusimmat sisustustrendit! Porin messutalo on suomalaisen perheen unelma

Lisää aiheesta