Miten ostan turvallisesti verkosta? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Miten ostan turvallisesti verkosta?

Miten ostan turvallisesti verkosta?

Verkkokaupassa on mukava tehdä ostoksia vaikka omalta kotisohvalta käsin. Jotta vältyt kuitenkin turhilta riskeiltä, tarkista ainakin seuraavat kuusi asiaa.

Jaa Somessa
Teksti
Petra Sneck
Kuvat
SOK
Lähde
Viestintäjohtaja Pia Pere-Vanhanen Kaupan liitto ja viestintäjohtaja Johanna Salomaa-Valkamo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.
  • Arvioi verkkokaupan luotettavuutta tutustumalla ensin sivuston yleisilmeeseen. Löydätkö helposti asiakaspalvelun yhteystiedot, tuotteiden ja palvelujen toimitusajat sekä tietoa palautuskäytännöistä?
  • Varmista, että tuotteesta löytyy riittävästi tietoa sekä käyttö- ja huolto-ohjeet.
  • Jos ostat verkosta lääkkeitä, tarkista verkkoapteekin laillisuus. Valtaosa lääkkeitä myyvistä sivustoista on laittomia.
  • Vältä käteismaksuja ja maksa luottokortilla aina suojatussa yhteydessä.
  • Harkitse huolella, teetkö ostoksia EU:n ulko­puolisista kaupoista. Niiden tuoteturvallisuus- ja kuluttajansuojasäädökset voivat poiketa paljonkin suomalaisista normeista.
  • Etsi tietoa muiden kokemuksista. Voit googlata esimerkiksi: "verkkokaupan nimi" + problems. Jos epäilet verkkokaupan luotettavuutta, jätä ostamatta.

Lue lisää turvallisesta nettiostamisesta osoitteesta tietolisaaturvaa.fi.

Julkaistu: 24.7.2015
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa