Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Henry Pasanen on Heinolan ABC:n apulais-liikennemyymäläpäällikkö. Kuvaushetkellä hän oli töissä Lahden Renkomäen ABC:llä.

Ärsyttääkö liikenteessä? Lue tämä!

Teksti:
Susanna Karhapää
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Heinolan ABC:n Henry Pasanen, 24, kertoo, miten ratin takana säilyisi maltti ja iloinen mieli.

"ABC-liikenneasemien Ilolla liikenteessä -kampanjan tavoite on edistää turvallista liikkumista ilon kautta. Siihen osallistuvat tunnetut henkilöt suunnittelivat take away -kahvimukit, joista voi valita ABC-asemilla mieleisensä. Oma lempimukini on huippu-urheilija Leo-Pekka Tähden keltainen muki, jossa lukee 40 000 kilometrin klubi. Sen verran hän ajaa vuosittain. Muki on minusta hauska ja rempseä.

Meillä on Suomessa hyvä ja turvallinen liikennejärjestelmä, kuten toimivat liikennevalot ja väistämissäännöt. Tärkein iloa ja hyvää mieltä liikenteessä tuova asia on toisten huomioiminen."

Henryn vinkeillä säilytät ilon liikenteessä:

1. Älä kiirehdi! Suunnittele aikataulut ja lähde liikkeelle ajoissa. Huomioi hitaammin ajavat. Ei ole niin vakavaa, jos toinen ajaa vähän hiljempaa.

2. Varmista, että lasten liikkuminen liikenteessä on turvallista. Huomioi lapset jo kaukaa. Asun alueella, jossa on paljon omakotitaloja ja siellä otetaan lapset todella hyvin huomioon.

3. Ole huomaavainen muita autoilijoita kohtaan, vaikka ei olisi pakko. Anna esimerkiksi tietä ruuhkaisella parkkialueella. Morottaminen eli kiittäminen liikenteessä on myös tarpeen tullen paikallaan. Siitä tulee todella hyvä mieli!

Sinulla töissä -palstalla tutustumme S-ryhmän ammattilaisiin.

Lisää aiheesta