Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pesetkö autosi liian harvoin? Lue, miksi säännöllinen pesu kannattaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.4.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Suomalaiset pesevät autojaan harvoin, vaikka autojen ohjekirjoissakin muistutetaan säännöllisestä pesusta. Pesulla hoidat autosi maalipintaa ja auto näyttää hyvälle pitkään.

Milloin viimeksi kävit autopesussa? Auton säännöllinen pesu on tärkeää, kuten säännöllinen käynti huollossakin.

ABC-ketjun autopesutoiminnasta vastaava Jari Hankonen suosittelee, että auto vietäisiin pesuun ainakin kerran kuussa – mieluummin useamminkin, jotta lika ei pääse pinttymään eikä vaurioittamaan maalipintaa.

"Säännöllisistä pesuista muistutetaan auton ohjekirjassakin, mutta silti suomalaiset pesevät autojaan liian harvoin," Hankonen sanoo.

Kun viet autosi autopesuun, pesu hoituu helposti, nopeasti sekä ympäristöystävällisesti. ABC-ketjun autopesuissa huolehditaan, että pesuvedet ja -kemikaalit käsitellään asianmukaisesti. Haitalliset aineet kerätään pesuhallin erotinkaivoissa talteen ja hävitetään oikeaoppisesti.

Pelkkä pesu ei aina riitä

Jos peset autosi kerran kuussa, kannattaa valita pesuohjelma, joka sisältää vahan.

"Vaha estää likaa tarttumasta maalipintaan ja lika irtoaa helpommin seuraavassa pesussa", Jari Hankonen neuvoo.

Jos peset autoasi esimerkiksi viikoittain, vahausta ei tarvita jokaisella pesukerralla.

ABC-ketjun autopesuissa pesuohjelmat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Talvella pesut on suunniteltu irrottamaan esimerkiksi tiesuola ja piki maalipinnasta. Kesällä pesu keskittyy mm. hyönteisten pesemiseen auton etuosasta.

"Tästä syystä talven liat kannattaisi pestä keväällä ajoissa pois eikä vasta kesäkeleillä, jolloin pesuohjelmat ovat vaihtuneet," Hankonen vinkkaa.

ABC CarWash -pesupaikat

Lue lisää

Lisää aiheesta