Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äitienpäivälounas ABC:lla on monelle tuttu ja turvallinen vaihtoehto.

Top 3: Näillä paikkakunnilla äitienpäivälounas ABC-ravintolassa on erityisen suosittu

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
123RF
Julkaistu: 9.5.2019
|
Muokattu: 1.4.2022
Äitienpäivä on erityisen vilkas ravintolapäivä. Tämä on havaittu myös ABC-asemilla, jotka myyvät kyseisenä sunnuntaina keskimäärin 45000 ateriaa joka vuosi.

Kun suhteutetaan myytyjen äitienpäivälounaiden määrä paikkakunnan asukaslukuun, yksi kunta nousee yli muiden: Pertunmaa. Viitostien varressa Etelä-Savossa sijaitsevassa pikkukunnassa on vain 1714 asukasta, mutta äitienpäivälounaita myytiin viime vuonna peräti 942 kappaletta. Jos kaikki lounaan nauttineet olisivat paikkakuntalaisia, noin 55 prosenttia pertunmaalaisista olisi nauttinut lounaansa ABC:lla.

Toiseksi vertailussa sijoittuu Uurainen Keski-Suomesta. Asukasluku on 3779, mutta äitienpäivälounaita lyötiin kassaan Hirvaskankaan ABC:lla peräti 1540. Jos kaikki olisivat kuntalaisia, noin 41 prosenttia asukkaista olisi lounastanut juhlapäivänä ABC:lla.

Kolmas on Etelä-Savon Juva. Kunnan asukasluku on 6227 ja äitienpäivänä myytiin viime vuonna 990 lounasta. Suhteutettuna noin 16 prosenttia kuntalaisista olisi viettänyt nauttinut äitienpäivälounaansa viitostien kupeessa sijaitsevassa ABC-liikennemyymälässä.

Tänä vuonna tarjolla kirjolohta ja parsaa

”Tänä vuonna tarjoamme paistettua kirjolohta, parsaa ja hollandaisekastiketta sekä paahdettua broileria granaattiomena-punaviinikastikkeen kera”, kertoo ABC-ketjun kehityspäällikkö Tero Hänninen tiedotteessa.

Lounaaseen kuuluu lisäksi myös kakkukahvit.

”Olen iloinen, että voimme tänäkin vuonna tarjota jo legendaksi muodostuneen lounaan asemillamme ympäri Suomea. Joillakin paikkakunnilla tarjoamme ainoana ravintolana äitienpäivän lounaan”, hän jatkaa.

TOP-10: Eniten äitienpäivälounaita myyvät ABC-asemat

  1. ABC Hirvaskangas

  2. ABC Lohja

  3. ABC Tupos

  4. ABC Juva

  5. ABC Pitkälahti Kuopio

  6. ABC Pertunmaa Kuortti

  7. ABC Vaajakoski (Jyväskylä)

  8. ABC Viitasaari

  9. Lähi-ABC! Tuukkala (Mikkeli)

  10. ABC Kolmenkulma Nokia

Lisää äitienpäivästä:

Lisää aiheesta