Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Triplan rakennustyöt ovat yllättäneet positiivisesti: aikataulu on etuajassa. Kauppakeskuksen tai hotellin avajaispäiviä ei ole kuitenkaan vielä julkistettu.

”Keskeisemmälle paikalle ei hotellia voi kuvitella” – Pasilaan valmistuva Original Sokos Hotel Tripla luottaa kotimaan matkaajiin

Teksti:
Irina Björkman
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 7.12.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Suomen neljänneksi suurin hotelli kohoaa korkealle Helsingin ylle. Pasilan kauppakeskus Triplaan vuoden kuluttua aukeava hotelli haluaa kahmaista oman osansa Helsingin matkailubuumista ja olla mukana tekemässä Pasilasta paikkaa, jonne kaikki haluavat pysähtyä.

Helsingin siluetti venyy silmien eteen Pasilan Original Sokos Hotel Triplan ikkunoista. Alkuvuodesta 2020 avattavasta hotellista on tässä vaiheessa valmiina vasta komeat rakenteet ja ikkunoista avautuvat maisemat. Kaikki muu pitää vielä kuvitella.

”Hotellista on tarkoitus tehdä tunnelmaltaan kyläyhteisömäinen, helposti lähestyttävä ja suomalainen”, kuvailee Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

Kyläyhteisöllisyydellä hän tarkoittaa, että kun hotelli toimii Triplan kauppakeskuksessa ja viereisen, lähes identtisen toimistorakennuksen sekä uusien asuintalojen kanssa tiiviissä yhteistyössä. Hotellista toivotaan muodostuvan osa ympäristöään – paikka, jonne on helppo piipahtaa vaikka kahville tai kokoustamaan. Ja samalla siitä muovautuu osa ihan uudenlaista kaupunginosaa, jonka asukasmääräkin kolminkertaistuu rakennushankkeiden valmistuttua.

”Pasila on pitkään ollut paikka, josta haluttiin pois, nyt siitä tulee jotain aivan muuta. Jotain vetovoimaista”, visioi Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki tulevan hotellin tiedotustilaisuudessa.

Kasvavat markkinat käyvät kuumina

Original Sokos Hotel Tripla valmistuu vuodenvaihteeseen 2019–2020, vähän kauppakeskuksen jälkeen. 430 huonetta ja 540 huonepaikkaa tekevät hotellista valmistuttuaan Suomen neljänneksi suurimman. Hotellin valttikortteja ovat Jarkko Härmälän mielestä sijainti, suuret ja muunneltavat kokoustilat sekä saman katon alta, Pohjoismaiden suurimmasta kauppakeskuksesta, löytyvät palvelut. Pienen matkan päässä ovat myös Hartwall Arena, Linnanmäki ja Messukeskus. Siluetissa siintäviin Helsingin nähtävyyksiin on vain viiden minuutin junamatka.

”Pelkästään tuota ikkunoista näkyvää Pasila-Helsinki-raideväliä matkaa vuosittain 25 miljoonaa ihmistä, joten tämän keskeisemmällä paikalle ei oikein voi hotellia nykyään kuvitella”, Härmälä toteaa.

”Ikkunoista näkyvää raideväliä matkaa vuosittain 25 miljoonaa ihmistä”

Tuleva hotelli haluaa lohkaista oman osansa Helsingin matkailubuumista, jonka ansiosta kansainvälisten matkailijoiden määrä kasvoi viime vuonna peräti 15 prosenttia. Pääkaupunkiseudun hotellikapasiteetti on tätä nykyä 15 000 vuodepaikkaa, mikä Härmälän mukaan on jo kohtuullisen suuri.

”Hotellimarkkinat ovat aika kuumentuneet. Lähes joka viikko meillekin tarjotaan jotakin rakennusta mahdolliseksi hotelliksi, joten tässä täytyy tiedostaa myös ylitarjonnan riski”, hän toteaa.

Härmälä uskoo silti erityisesti kotimaisten matkailjoiden löytävän hotellin.

”Me satsaamme työ- ja kokousasiakkaisiin sekä erilaisiin suurtapahtumiin ja messuille saapujiin”, hän lisää.

Lähistön erilaiset tapahtumat vaikuttavat Härmälän mukaan myös hotellipakettien hintoihin, jotka muuten tulevat olemaan suurin piirtein hotelliketjun keskitasoa.

Esikuvat Euroopasta

Betonirakenteista ei voi vielä aistia hotellin tulevaa tunnelmaa. Sisustuksesta ei tässä vaiheessa paljasteta yksityiskohtia. Yhteisöllisyydestä kertovat seinien valtavat aukot: suuri osa hotellin julkisten tilojen seinistä tulee olemaan lasia. Näkymät ovat siis avarat niin ulos kaupunkiin kuin sisään kauppakeskukseen.

Triplassa on yritetty ottaa mahdollisimman paljon opiksi Kauppakeskus Rediin kohdistuneesta kritiikistä. Esikuvia on etsitty ympäri Eurooppaa, mutta mitään ei ole kopioitu niistä suoraan.

”Koko alue ja kauppakeskus on suunniteltu niin selkeäksi kuin mahdollista, pääilmansuunnat koko ajan huomioiden. Parkkitilat ovat suoraan alapuolella kellarikerroksissa, jokaisella kauppakeskuksen kerroksella on oma ilmeensä sekä siihen sopivat liikeet, ja pääsisäänkäynniltä on lyhyt matka juna-asemalle”, Härmälä luettelee.

Hotelliin pääsee suoraan kauppakeskuksesta, mutta sen kerrokset kohoavat ylös korkeuksiin. Mittasuhteista kertoo jotain se, että hotellirakennuksen huippu on Olympiastadioniakin korkeampi.

Ja kerroskorkeus on kieltämättä sisältäkin päin vaikuttava: hotellihuoneiden suurista ikkunoista avautuu jokaiselle yksityinen Helsinki-panorama kirkontorneineen ja vuoristoratoineen. Se melkein jo riittää yhden päivän ohjelmaksi.

Lue lisää:

Lisää aiheesta