Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nuudeleista valmistuvat helpot ja nopeat arkiruoat – kokeile näitä maukkaita reseptejä

Nuudelit ovat edullista arkiruokaa! Tarjoile nuudelit keittona, wokissa tai salaatin kera. Nuudeleista valmistuvat niin kasvis- kuin liharuoat ja ne sopivat sekä aasialaiseen makumaailmaan että tutumpienkin makujen seuraan.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.7.2018
|
Muokattu: 12.2.2024

Nuudelit salaatissa

Oikeastaan mitkä tahansa nuudelit sopivat salaatteihin. Keitä nuudelit kypsäksi ja huuhtele ne kylmällä vedellä, jolloin ne jäähtyvät eivätkä niin herkästi tarraudu toisiinsa yhdeksi möykyksi.

Nuudelisalaateissa toimivat loistavasti erilaiset aasialaiset raaka-aineet ja kastikkeet. Kokeile myös makeutta antavia hedelmiä, kuten meloneita tai sitruksia.

Pikanuudeleita voi kokeilla salaatissa myös ilman keittämistä. Paahda ne pikaisesti uunissa ja sekoita valmiin salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua, jolloin ne tuovat annokseen hauskaa rapeutta.

Paistetut nuudelit ja wokit

Wokit ja paistetut nuudelit ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Pikapaistetut kasvikset, kypsäksi keitetyt nuudelit ja kana, kasviproteiini tai esimerkiksi katkaravut sekoitetaan pannulla ihanaksi makujen ilotulitukseksi.

Wokeissa voi huoletta käyttää pakastekasviksia, jotka kannattaa paistaa pienissä erissä hyvin kuumalla pannulla parhaimman lopputuloksen saamiseksi. Muutoinkin wokkaamisessa kannattaa muistaa, että paras lopputulos tulee, kun ainekset paistetaan nopeasti kuumalla pannulla, jolloin ne saavat herkullista paistopintaa.

Nuudelikeitot

Nuudelit tuovat keittoihin hieman lisää ruokaisuutta ja täyttävyyttä. Täysjyvänuudelit pitävät nälän loitolla pidempään, mutta riisinuudelit kestävät rakenteensa puolesta keitoissa pidempään ilman ylikypsymistä.

Keiton liemi voi olla täyteläinen kookosmaidolla rikastettu kuten laksassa tai aromikas ja raikas kirkas liemi kuten pho-keitossa. Inkivääri, valkosipuli, chili sekä tuoreet yrtit antavat keitoille runsaasti makua. Kokeile keitoissa ainakin korianteria, thaibasilikaa ja minttua.

Trendikkäät kulhot onnistuvat nuudeleista

Kypsät nuudelit sopivat hyvin trendikkäiden kulhojen pohjalle. Kokoa nuudeleiden päälle kevyesti kypsennettyjä kasviksia, sekä hyvin maustettua broileria tai tofua. Kaiken kruunaa herkullinen kastike tai paistettu kananmuna.

Katso kaikki nuudelireseptit