Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen raikkaat salaatit ja parhaat lisukkeet

Oli pääsiäisen pääruoka sitten lammasta, karitsaa, kanaa tai kalaa, raikkaat salaatit ja herkulliset lisukkeet viimeistelevät pääsiäispöydän tarjonnan. Näillä resepteillä teet pääsiäisen kattauksesta täydellisen.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 1.3.2017
|
Muokattu: 12.2.2024

Pääsiäisen salaateissa maistuu kevät

Näissä salaateissa on reilusti vihreää: parsaa, rucolaa ja tuoreita yrttejä. Tee kevyt vihersalaatti ja kruunaa se raikkaalla vinegretillä. Vai sopisiko pääsiäispöytääsi paremmin meloni-mozzarellasalaatti, jossa maistuu suolainen ilmakuivattu kinkku? Täyteläinen, muutaman aineksen munasalaatti toimii herkullisena alkupalana paahdetun leivän päällä.

Pääsiäisen perunaruoat

Peruna sopii joka juhlaan! Pääsiäisen perinteisiä perunaruokia ovat täyteläiset kerma- ja valkosipuliperunat, jotka sopivat loistavasti lampaan ja karitsan kaveriksi. Hyviä valintojan pääsiäispöytään ovat myös yrttien maustama muusi, parmesaanilla ja pankojauhoilla kuorrutetut uuniperunat ja ranskalaisesta keittiöstä tuttu klassikko annanperunat.

Täyteläiset risotot sopivat myös pääruoaksi

Pääsiäisen värit, keltainen ja vihreä, loistavat myös näissä risotoissa. Hieman erilainen, mutta yhtä herkullinen vaihtoehto on kukkakaalimurusta tehty risotontyylinen lisuke.

Onko parsakausi jo avattu? Juhlista sitä näillä resepteillä!

Ensimmäiset parsat saapuvat kauppoihin maalis-huhtikuussa, juuri sopivasti pääsiäiseksi. Keitä, paista tai paahda parsat rennosti uunissa. Tarjoile perinteiseen tyyliin hollandaisen kanssa tai kurkkaa uudet ideat parsan makupariksi.

Katso kaikki ideat ja reseptit pääsiäiseen