Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Isoäidin maalaissalaatti

Pääsiäisen raikkaat salaatit ja parhaat lisukkeet

Oli pääsiäisen pääruoka sitten lammasta, karitsaa, kanaa tai kalaa, raikkaat salaatit ja herkulliset lisukkeet viimeistelevät pääsiäispöydän tarjonnan. Näillä resepteillä teet pääsiäisen kattauksesta täydellisen.

Pääsiäisen salaateissa maistuu kevät

Näissä salaateissa on reilusti vihreää: parsaa, pakasteherneitä ja tuoreita yrttejä. Tee kevyt vihersalaatti ja kruunaa se vinegretillä tai isoäidin kermaviili-kananmunakastikkeella. Vai sopisiko pääsiäispöytääsi paremmin ruokaisa kuskus- tai perunasalaatti?

Pääsiäisen perunaruoat

Peruna sopii joka juhlaan! Pääsiäisen perinteisiä perunaruokia ovat täyteläiset kerma- tai valkosipuliperunat, jotka sopivat loistavasti lampaan ja karitsan kaveriksi. Pääsiäiseen sopivat myös yrttien maustama muusi ja ekstrarapeat, uunissa paahdetut potut.

Täyteläiset risotot sopivat myös pääruoaksi

Pääsiäisen värit, keltainen ja vihreä, loistavat myös näissä risotoissa. Hieman erilainen, mutta yhtä herkullinen vaihtoehto on kukkakaalimurusta tehty risotontyylinen lisuke.

Onko parsakausi jo avattu? Juhlista sitä näillä resepteillä!

Ensimmäiset parsat saapuvat kauppoihin maalis-huhtikuussa, juuri sopivasti pääsiäiseksi. Keitä parsat tai paahda ne rennosti uunissa. Tarjoile perinteiseen tyyliin hollandaisen kanssa tai kurkkaa uudet ideat parsan makupariksi.

Katso kaikki ideat ja reseptit pääsiäiseen