Ranskalainen ruoka tarjoaa makuelämyksiä sekä konstailemattomasta kotiruoasta että hienostuneista annoksista innostuville. Ei siis ihme, että moni on ihastunut ranskalaiseen keittiöön. Ranskalainen ruokakulttuuri on myös vaikuttanut lähes kaikkiin länsimaisiin ruokakulttuureihin.
Ranskalaiselle keittiölle tyypillistä on paikallisten, tuoreiden ja laadukkaiden raaka-aineiden käyttäminen. Naudanlihan lisäksi käytetään siipikarjanlihaa kuten kanaa, kukkoa ja viiriäistä. Rannikolla kalaruoat ja muut merenelävät ovat suosittuja. Lisäksi tuoreet kasvikset ja aromaattiset yrtit ovat tärkeä osa ranskalaista keittiötä.
Ranskalainen illallinen koostuu yleensä kolmesta ruokalajista ja välijuustoista. Leipä on erottamaton osa ateriaa ja sitä on tarjolla koko illallisen ajan.