Ahvenanmaan pannukakku - Yhteishyvä

Ahvenanmaan pannukakku

???
Kappaleita
4
Jaa Somessa

Ainekset

1UUNIPELLILLINEN

1 dl
Puuroriisiä
2 rkl
Margariinia tai voita
3 dl
Vettä
7 dl
Maitoa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
4 kpl
Munaa
2 dl
Vehnäjauhoja

UUNINPELLILLE

25 g
Margariinia tai voita

Näin teet

1

Sulata rasva kattilassa ja kuullota hetken aikaa siinä riisiä. Lisää vesi ja anna veden imeytyä riisiin. Lisää lämmitetty maito ja anna kiehua 20 minuuttia, jolloin riisi on vielä puolikypsää. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla, suolalla ja jauhetulla kardemummalla. Lisää munat ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lisää siihen rasvanokareet. Anna niiden hetken aikaa sulaa lämpimässä uunissa, ennen taikinan lisäämistä. Paista pannukakkua 225 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Tarjoile marjaisen hillon ja halutessasi kermavaahdon kanssa.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 27.1.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa