Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Churrot uunissa

Churrot uunissa

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
26 Kappaletta
Fork and knife
26 Kappaletta
Pinnalta rapeat ja sisältä ihanan pehmeät kanelilla ja sokerilla maustetut uunichurrot vievät kielen mennessään! Churrot valmistuvat uunissa helposti ilman paistokäryä.

Ainekset

2 1/2 dl
vettä
75 g
voita tai leivontamargariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa

Lisäksi

50 g
voita tai margariinia
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Mittaa vesi, rasva ja suola teräskattilaan. Kiehauta seos ja siirrä pois liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti lastalla tai nuolijalla sekoittaen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja sekoita munat kädenlämpöiseen taikinaan. Lusikoi taikina pursotinpussiin.

2 1/2 dl
vettä
75 g
voita tai leivontamargariinia
1/4 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kananmunaa
2

Leikkaa pursotinpussin kärjestä noin 1,5 cm:n levyinen pala pois. Pursota taikinasta leivinpaperille pellille sormen paksuisia 10–15 cm:n pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes churrot ovat kullanruskeita.

3

Ota churrot uunista ja voitele sulatetulla rasvalla. Kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti.

50 g
voita tai margariinia
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
kanelia

Vinkki: Dippaa churroja sulatettuun suklaaseen.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 5.4.2022
Muokattu: 4.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

81

339

5,2 g

2,8 g

6,3 g

1,8 g

0,2 g

2,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli