Churrot uunissa
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Churrot voi paistaa helposti uunissa! Sisältä pehmeät ja pinnalta rapeat uunichurrot maustetaan kanelilla ja sokerilla. Tämä herkku vie kielen mennessään!
| 2 1/2 dl | vettä |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
- 1.
Mittaa vesi, rasva ja suola teräskattilaan. Kiehauta seos ja siirrä pois liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti lastalla tai nuolijalla sekoittaen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja sekoita munat kädenlämpöiseen taikinaan. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
- 2.
Leikkaa pursotinpussin kärjestä noin 1,5 cm:n levyinen pala pois. Pursota taikinasta leivinpaperille pellille sormen paksuisia 10–15 cm:n pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes churrot ovat kullanruskeita.
- 3.
Ota churrot uunista ja voitele sulatetulla rasvalla. Kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti.
Churrot uunissa
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Churrot voi paistaa helposti uunissa! Sisältä pehmeät ja pinnalta rapeat uunichurrot maustetaan kanelilla ja sokerilla. Tämä herkku vie kielen mennessään!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
Lisäksi | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Mittaa vesi, rasva ja suola teräskattilaan. Kiehauta seos ja siirrä pois liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti lastalla tai nuolijalla sekoittaen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja sekoita munat kädenlämpöiseen taikinaan. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vettä 75 g voita tai leivontamargariinia 1/4 tl suolaa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 2 kpl kananmunaa - 2
Leikkaa pursotinpussin kärjestä noin 1,5 cm:n levyinen pala pois. Pursota taikinasta leivinpaperille pellille sormen paksuisia 10–15 cm:n pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes churrot ovat kullanruskeita.
- 3
Ota churrot uunista ja voitele sulatetulla rasvalla. Kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai margariinia 1/2 dl sokeria 1/2 tl kanelia
Vinkki: Dippaa churroja sulatettuun suklaaseen.
Ravintosisältö
81
Energiaa kcal
339
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
81
Energiaa kcal
339
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























