Churrot uunissa

arvosana4/5

(13)arviota
26 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Churrot voi paistaa helposti uunissa! Sisältä pehmeät ja pinnalta rapeat uunichurrot maustetaan kanelilla ja sokerilla. Tämä herkku vie kielen mennessään!

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä
75 gvoita tai leivontamargariinia
1/4 tlsuolaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa

Lisäksi

50 gvoita tai margariinia
1/2 dlsokeria
1/2 tlkanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Mittaa vesi, rasva ja suola teräskattilaan. Kiehauta seos ja siirrä pois liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti lastalla tai nuolijalla sekoittaen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja sekoita munat kädenlämpöiseen taikinaan. Lusikoi taikina pursotinpussiin.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvettä
    75 gvoita tai leivontamargariinia
    1/4 tlsuolaa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Leikkaa pursotinpussin kärjestä noin 1,5 cm:n levyinen pala pois. Pursota taikinasta leivinpaperille pellille sormen paksuisia 10–15 cm:n pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes churrot ovat kullanruskeita.

  3. 3

    Ota churrot uunista ja voitele sulatetulla rasvalla. Kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai margariinia
    1/2 dlsokeria
    1/2 tlkanelia

Vinkki: Dippaa churroja sulatettuun suklaaseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
4.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä