Mittaa vesi, rasva ja suola teräskattilaan. Kiehauta seos ja siirrä pois liedeltä. Lisää jauhot voimakkaasti lastalla tai nuolijalla sekoittaen tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne tasaiseksi ja sekoita munat kädenlämpöiseen taikinaan. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
Leikkaa pursotinpussin kärjestä noin 1,5 cm:n levyinen pala pois. Pursota taikinasta leivinpaperille pellille sormen paksuisia 10–15 cm:n pituisia tankoja. Katkaise taikinatangot saksilla. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes churrot ovat kullanruskeita.
Ota churrot uunista ja voitele sulatetulla rasvalla. Kääntele lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti.
Vinkki: Dippaa churroja sulatettuun suklaaseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
81
339
5,2 g
2,8 g
6,3 g
1,8 g
0,2 g
2,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli