Ananaskääretorttuleivos

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
4 rklvehnäjauhoja
1 rklperunajauhoja
3 rklkaakaojauhetta
2 rklkookoshiutaleita
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

2 kplananaspaloja omassa liemessään
2 dlsäilykeananasten lientä
1 dlsokeria
2 kplkeltuaista
1 1/2 rklperunajauhoja
100 gmaitorahkaa

Koristeluun:

kermavaahtoa, hedelmiä, marjoja

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, kaakao, kookoshiutaleet ja leivinjauhe ja sekoita keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Levitä taikina pellille kevyesti voidellun leivinpaperin päälle tasaiseksi suorakaiteeksi. Kypsennä noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä. Valuta 2 purkkia ananaspaloja liemestään, ota liemi talteen. Soseuta ananaspalat. Mittaa ananasliemi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli suurustuu. Anna hautua hetki ja jäähdytä sitten hieman. Lisää ¼ ananassoseesta ja vatkaa sileäksi. Lisää maitorahka kiisseliin. Levitä loput ananassoseesta torttupohjalle ja sen jälkeen ananaskiisseli. Kääri rullalle. Leikkaa kääretortusta leivospaloja ja koristele ne kermavaahdolla, hedelmillä tai marjoilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kristiina Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä