Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ananaskääretorttuleivos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
4 rkl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Perunajauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
2 rkl
Kookoshiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte:

2 kpl
Ananaspaloja omassa liemessään
2 dl
Säilykeananasten lientä
1 dl
Sokeria
2 kpl
Keltuaista
1 1/2 rkl
Perunajauhoja
100 g
Maitorahkaa

Koristeluun:

Kermavaahtoa, hedelmiä, marjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, kaakao, kookoshiutaleet ja leivinjauhe ja sekoita keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Levitä taikina pellille kevyesti voidellun leivinpaperin päälle tasaiseksi suorakaiteeksi. Kypsennä noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä. Valuta 2 purkkia ananaspaloja liemestään, ota liemi talteen. Soseuta ananaspalat. Mittaa ananasliemi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli suurustuu. Anna hautua hetki ja jäähdytä sitten hieman. Lisää ¼ ananassoseesta ja vatkaa sileäksi. Lisää maitorahka kiisseliin. Levitä loput ananassoseesta torttupohjalle ja sen jälkeen ananaskiisseli. Kääri rullalle. Leikkaa kääretortusta leivospaloja ja koristele ne kermavaahdolla, hedelmillä tai marjoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Kristiina Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.