Ananaskakku - Yhteishyvä

Ananaskakku

???
Annokset
8
Maukas ananaskakku on helppo valmistaa. Koristele valmis kakku esimerkiksi ananaskirsikoilla tai viinirypäleillä.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

10 kpl
Digestivekeksiä
10 kpl
Piparkakkua
75 g
Margariinia

TÄYTE:

3 kpl
Limettiä
600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Sokeria

PÄÄLLYS:

3 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Sokeria
1 kpl
Iso purkki (820 g/490 g) ananasrenkaita
Ananaskirsikoita tai rypäleitä

Näin teet

1

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Murskaa digestivet ja piparkakut esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Paina seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa noin 10 minuuttia, anna jäähtyä. Raasta täytettä varten limettien kuori kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset joukkoon ja sekoita huolella. Kaada jäähtyneelle kakkupohjalle ja paista uunissa vielä noin 1 tunti, kunnes pinta on hieman ruskea. Anna jäähtyä. Vatkaa päällystä varten kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Irrota kakku vuoastaan. Levitä kermavaahto kakun päälle. Valuta ananasrenkaat liemestään ja asettele kermavaahdon päälle. Koristele hedelmillä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa