Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ananaskakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Maukas ananaskakku on helppo valmistaa. Koristele valmis kakku esimerkiksi ananaskirsikoilla tai viinirypäleillä.

Ainekset

Pohja:

10 kpl
Digestivekeksiä
10 kpl
Piparkakkua
75 g
Margariinia

Täyte:

3 kpl
Limettiä
600 g
Maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Sokeria

Päällys:

3 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Sokeria
1 kpl
Iso purkki (820 g/490 g) ananasrenkaita
Ananaskirsikoita tai rypäleitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Murskaa digestivet ja piparkakut esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Paina seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Paista pohjaa noin 10 minuuttia, anna jäähtyä. Raasta täytettä varten limettien kuori kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset joukkoon ja sekoita huolella. Kaada jäähtyneelle kakkupohjalle ja paista uunissa vielä noin 1 tunti, kunnes pinta on hieman ruskea. Anna jäähtyä. Vatkaa päällystä varten kerma vaahdoksi, mausta sokerilla. Irrota kakku vuoastaan. Levitä kermavaahto kakun päälle. Valuta ananasrenkaat liemestään ja asettele kermavaahdon päälle. Koristele hedelmillä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.