Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ankanrintaa aasialaisittain

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 rkl
juoksevaa hunajaa
5 rkl
soijakastiketta
3 rkl
tummaa balsamietikkaa
1 rkl
hoisin-kastiketta
2 rkl
pieneksi pilkottua hillottua
2 kpl
porkkanaa, palsternakka, nauris tai pala lanttua, kyssäkaali
2–3 ankanrintaa
hillottua inkivääriä pieneksi pilkottuna
koristeeksi silputtua kevätsipulia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Leikkaa juurekset runsaan senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi.

2

Sekoita hunaja, soija, balsamietikka, hoisin-kastike ja hillottu inkivääri.

3

Viillä ankanrintojen rasvakerrokseen (ei lihaan) ristikko ja laita ne kylmään pannuun rasvakerros alaspäin.

4

Kytke lämpö ja paista 6 minuuttia. Käännä rasvakerrospuoli ylöspäin ja levitä puolet mausteseoksesta ankanrintojen päälle viiltoihin.

5

Vähennä lämpöä ja paista lihapuoli pannua vasten vielä 5 minuuttia. Nosta lihat pannulta rauhoittumaan.

6

Kaada liika rasva pois, ei kuitenkaan kaikkea. Paista juuressuikaleita jäljellä olevassa rasvassa koko ajan sekoittaen noin minuutti. Lisää loput mausteseoksesta (huuhdo astia vielä tilkalla vettä).

7

Laita juurekset uuninkestävälle vadille ja nosta ankanrinnat päälle ja grillaa 1 minuutti. Leikkaa rinnat vajaan sentin siivuiksi ja tarjoile heti. Lisäkkeeksi sopii riisi tai nuudelit.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 4.10.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.