Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Apinapojan banaani-suklaakakku

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

Pohja:

1 kpl
(150 g) suklaapikkuleipiä (joissa maitosuklaata ja tummaa suklaata)
50 g
Margariinia

Täyte:

3 kpl
Banaania
400 g
Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
Pähkinäsuklaalevitettä
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kuohukermaa
5 kpl
Liivatelehteä
3 rkl
Vettä

Päälle:

Kinuskikastiketta, suklaakastiketta, lakritsi- ja muita karamellejä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään ja painele vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Soseuta banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita sose, tuorejuusto ja maitosuklaalevite keskenään kulhossa. Mausta sokereilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatelehdet vedestä. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoastaan. Leikkaa lakumatosta ohuita nauhoja, joilla muotoilet kakkuun apinan kasvot. "Väritä" suklaa- ja kinuskikastikkeella. Pilko karamelleja apinan korviksi, silmiksi ja nenäksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.