Apinapojan banaani-suklaakakku

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

1 kpl(150 g) suklaapikkuleipiä (joissa maitosuklaata ja tummaa suklaata)
50 gmargariinia

Täyte:

3 kplbanaania
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dlpähkinäsuklaalevitettä
1 1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dlkuohukermaa
5 kplliivatelehteä
3 rklvettä

Päälle:

kinuskikastiketta, suklaakastiketta, lakritsi- ja muita karamellejä

Valmistus

  1. 1

    Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään ja painele vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Soseuta banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita sose, tuorejuusto ja maitosuklaalevite keskenään kulhossa. Mausta sokereilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatelehdet vedestä. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoastaan. Leikkaa lakumatosta ohuita nauhoja, joilla muotoilet kakkuun apinan kasvot. "Väritä" suklaa- ja kinuskikastikkeella. Pilko karamelleja apinan korviksi, silmiksi ja nenäksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä