Appelsiini-lakritsitryffelit

arvosana5/5

(3)arviota
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Itse tehdyt tryffelit ovat koukuttavan ihania makeisia! Helpoissa suklaatryffeleissä appelsiini ja lakritsi luovat täydellisen makuparin. Täyteläisestä suklaasta, appelsiininkuoresta ja lakritsijauheesta syntyy uniikki herkku.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gtumma suklaata
100 gmaitosuklaata
1 kplappelsiini (luomu)
1 dlkuohukermaa
20 gvoita

Kuorrutukseen

2 rkllakritsijauhetta
1 tlkaakaojauhetta

Valmistus

  1. 1

    Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Pese appelsiini ja raasta kuori (2 tl).

    MääräAinesosa
    100 gtumma suklaata
    100 gmaitosuklaata
    1 kplappelsiini (luomu)
  2. 2

    Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Kuutioi voi ja lisää suklaa-kermaseokseen. Sekoita massaa nuolijalla, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Lisää kuoriraaste ja sekoita massaan.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    20 gvoita
  3. 3

    Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.

  4. 4

    Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Sekoita lakritsi- ja kaakaojauhe. Pyörittele tryffelit lopuksi jauheseoksessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne.

    MääräAinesosa
    2 rkllakritsijauhetta
    1 tlkaakaojauhetta

Vinkki: Valmiit tryffelit säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa ja pakastimessa 3 kuukautta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.10.2025
|
Päivitetty: 16.10.2025

Samankaltaisia reseptejä