Appelsiini-lakritsitryffelit
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehdyt tryffelit ovat koukuttavan ihania makeisia! Helpoissa suklaatryffeleissä appelsiini ja lakritsi luovat täydellisen makuparin. Täyteläisestä suklaasta, appelsiininkuoresta ja lakritsijauheesta syntyy uniikki herkku.
| 100 g | tumma suklaata |
| 100 g | maitosuklaata |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 20 g | voita |
| Kuorrutukseen | |
|---|---|
| 2 rkl | lakritsijauhetta |
| 1 tl | kaakaojauhetta |
- 1.
Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Pese appelsiini ja raasta kuori (2 tl).
- 2.
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Kuutioi voi ja lisää suklaa-kermaseokseen. Sekoita massaa nuolijalla, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Lisää kuoriraaste ja sekoita massaan.
- 3.
Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.
- 4.
Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Sekoita lakritsi- ja kaakaojauhe. Pyörittele tryffelit lopuksi jauheseoksessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne.
Appelsiini-lakritsitryffelit
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Itse tehdyt tryffelit ovat koukuttavan ihania makeisia! Helpoissa suklaatryffeleissä appelsiini ja lakritsi luovat täydellisen makuparin. Täyteläisestä suklaasta, appelsiininkuoresta ja lakritsijauheesta syntyy uniikki herkku.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | tumma suklaata |
| 100 g | maitosuklaata |
| 1 kpl | appelsiini (luomu) |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 20 g | voita |
Kuorrutukseen | |
| 2 rkl | lakritsijauhetta |
| 1 tl | kaakaojauhetta |
Valmistus
- 1
Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Pese appelsiini ja raasta kuori (2 tl).
Määrä Ainesosa 100 g tumma suklaata 100 g maitosuklaata 1 kpl appelsiini (luomu) - 2
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Kuutioi voi ja lisää suklaa-kermaseokseen. Sekoita massaa nuolijalla, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Lisää kuoriraaste ja sekoita massaan.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 20 g voita - 3
Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.
- 4
Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Sekoita lakritsi- ja kaakaojauhe. Pyörittele tryffelit lopuksi jauheseoksessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne.
Määrä Ainesosa 2 rkl lakritsijauhetta 1 tl kaakaojauhetta
Vinkki: Valmiit tryffelit säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa ja pakastimessa 3 kuukautta.
Ravintosisältö
83
Energiaa kcal
347
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,1 g
Hiilihydraatteja
5,9 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
83
Energiaa kcal
347
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,1 g
Hiilihydraatteja
5,9 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
1,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























