Appelsiini-mandariinijälkiruoka - Yhteishyvä

Appelsiini-mandariinijälkiruoka

???
Annokset
4
Jälkiruoka on koottu sitrushedelmistä, vaniljavaahdosta ja rapeasta krokantista. Ole tarkkana krokanttia tehdessä, ettei sokeri pääse liian tummaksi ja muutu kitkeräksi.
Jaa Somessa

Ainekset

2 - 3 kpl
Appelsiinia
4 kpl
Mandariinia
1 kpl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

MANTELIKROKANTTI

1 dl
Sokeria
1/2 dl
Manteleita

Näin teet

1

Tee mantelikrokantti. Rouhi mantelit ja pane rouhe leivinpaperin päälle. Kaada sokeri keoksi paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittelematta. Kun keko on lähes painunut alas, sekoita sokeria puuharukalla. Paahda sokeri vaaleanruskeaksi ja kaada se manteleiden päälle.
Anna krokantin jähmettyä ja rouhi se sitten tukevalla veitsellä. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot annoskulhoihin. Paloittele päälle mandariinilohkot. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää hedelmien päälle. Lisää pinnalle krokanttirouhetta.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g155 g
Proteiinia3 g13 g
Rasvaa5 g20 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj955 3819
Energiaa kcal228 912

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 prk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja39 g155 g
Proteiinia3 g13 g
Rasvaa5 g20 g
Kuituja5 g20 g
Energiaa kj955 3819
Energiaa kcal228 912

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 prk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.