Appelsiini-mandariinijälkiruoka

Jälkiruoka on koottu sitrushedelmistä, vaniljavaahdosta ja rapeasta krokantista. Ole tarkkana krokanttia tehdessä, ettei sokeri pääse liian tummaksi ja muutu kitkeräksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 - 3 kplappelsiinia
4 kplmandariinia
1 kplvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Mantelikrokantti

1 dlsokeria
1/2 dlmanteleita

Valmistus

  1. 1

    Tee mantelikrokantti. Rouhi mantelit ja pane rouhe leivinpaperin päälle. Kaada sokeri keoksi paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittelematta. Kun keko on lähes painunut alas, sekoita sokeria puuharukalla. Paahda sokeri vaaleanruskeaksi ja kaada se manteleiden päälle.
    Anna krokantin jähmettyä ja rouhi se sitten tukevalla veitsellä. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot annoskulhoihin. Paloittele päälle mandariinilohkot. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää hedelmien päälle. Lisää pinnalle krokanttirouhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 prk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025