Appelsiini-taatelikakku tuorejuustoraidoilla

arvosana4/5

(23)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Perinteinen taatelikakku saa uutta raikkautta appelsiinista ja vaniljaista makua keskeltä löytyvästä tuorejuustoraidasta.

Ainekset

MääräAinesosa
3 - 4 kplappelsiinia (luomu)
250 g(1 pkt) kivettömiä taateleita
1 1/2 dlfariinisokeria
200 gvoita tai leivontamargariinia
2 kplkananmunaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria

Täyte

200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 kplkananmuna

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese appelsiinit. Raasta yhden appelsiinin kuori. Purista appelsiinien mehu (3 dl).

    MääräAinesosa
    3 - 4 kplappelsiinia (luomu)
  2. 2

    Murenna taatelit kattilaan. Lisää appelsiininmehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää rasva ja kuoriraaste, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) kivettömiä taateleita
    1 1/2 dlfariinisokeria
    200 gvoita tai leivontamargariinia
  3. 3

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

    MääräAinesosa
    voita tai leivontamargariinia
    korppujauhoja
  4. 4

    Sekoita munat yksitellen taateliseokseen.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  5. 5

    Sekoita täytteen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
    1 kplkananmuna
  6. 6

    Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taateliseokseen. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Lisää täyte päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
  7. 7

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.10.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä