Appelsiini-taatelikakku tuorejuustoraidoilla
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen taatelikakku saa uutta raikkautta appelsiinista ja vaniljaista makua keskeltä löytyvästä tuorejuustoraidasta.
| 3 - 4 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Pese appelsiinit. Raasta yhden appelsiinin kuori. Purista appelsiinien mehu (3 dl).
- 2.
Murenna taatelit kattilaan. Lisää appelsiininmehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää rasva ja kuoriraaste, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- 3.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
- 4.
Sekoita munat yksitellen taateliseokseen.
- 5.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- 6.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taateliseokseen. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Lisää täyte päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.
- 7.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele tomusokerilla.
Appelsiini-taatelikakku tuorejuustoraidoilla
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Perinteinen taatelikakku saa uutta raikkautta appelsiinista ja vaniljaista makua keskeltä löytyvästä tuorejuustoraidasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 - 4 kpl | appelsiinia (luomu) |
| 250 g | (1 pkt) kivettömiä taateleita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese appelsiinit. Raasta yhden appelsiinin kuori. Purista appelsiinien mehu (3 dl).
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl appelsiinia (luomu) - 2
Murenna taatelit kattilaan. Lisää appelsiininmehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää rasva ja kuoriraaste, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) kivettömiä taateleita 1 1/2 dl fariinisokeria 200 g voita tai leivontamargariinia - 3
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Määrä Ainesosa voita tai leivontamargariinia korppujauhoja - 4
Sekoita munat yksitellen taateliseokseen.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa - 5
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa 1 kpl kananmuna - 6
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos taateliseokseen. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Lisää täyte päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria - 7
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele tomusokerilla.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Vinkki: Kakku säilyy jääkaapissa noin viikon.
Ravintosisältö
362
Energiaa kcal
1516
Energiaa kj
19,6 g
Rasvaa
11,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
362
Energiaa kcal
1516
Energiaa kj
19,6 g
Rasvaa
11,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























