Appelsiinilla ja aprikoosilla maustettu Kana-pastilla
Appelsiinilla ja aprikoosilla maustettu Kana-pastilla
Yhteistyössä

Appelsiinilla ja aprikoosilla maustettu Kana-pastilla

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkypsiä kanankoipia
30 gvoita
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynsiä
2 cmpala inkivääriä
1 tlkurkumaa
1 tljauhettua korianteria
1 tlkuminaa
1 rklvehnäjauhoa
300 gkanalientä
1/2 kplpunttia / 1 ruukku persiljaa
1 kplappelsiinin kuori ja mehu
80 gpaahdettuja manteleita
150 gkuivattuja aprikooseja
1 kplpkt filotaikinaa (pakaste)
50 gvoisulaa
suolaa, mustapippuria myllystä
tomusokeria, kanelia ja pistaasipähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Perkaa kanakoivet ja hienonna kananliha kuutioiksi.

  2. 2

    Sulata voi ja kuullota siinä hienonnetut sipulit ja inkivääri. Lisää muut mausteet ja kypsennä hetki. Sekoita jauhot mukaan ja lisää kanaliemi.

  3. 3

    Kypsennä noin 15 minuuttia kunnes kastike on melko paksua. Lisää kastikkeeseen kanapalat ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää mukaan hienonnettu persilja, raastettu appelsiinin kuori ja mehu, paahdetut mantelit ja hienonnetut aprikoosit. Tarkista maku ja anna seoksen jäähtyä.

  4. 4

    Vuoraa pyöreäpohjainen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä yksi filotaikinalevy pohjalle. Voitele levy voisulalla ja lisää toinen levy. Toista vielä kahdesti. Laita puolet täytteestä pohjalle ja lisää vielä kaksi filotaikinalevyä. Lisää loppu täyte ja taittele taikinan reunat seoksen päälle. Voitele voisulalla.

  5. 5

    Paista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja kumoa pastilla leivinpaperilla vuoratulle pellille/ uuninkestävälle vadille. Paista vielä 10 minuuttia, kunnes paistos on saanut väriä. Anna jäähtyä.

  6. 6

    Tarjoiltaessa tomuta päälle tomusokeria ja kanelia ja ripottele päälle hakattuja pistaasipähkinöitä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä