Appelsiinipalat

arvosana4/5

(3)arviota
20 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Näissä paloissa maistuu tuore appelsiini! Kostuta levykakku appelsiinimehulla ihanan meheväksi. Kuorruta herkku mokkapalojen tapaan, mutta mausta kuorrute kahvin tai kaakaon sijaan appelsiinilla.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gvoita
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1/2 dlkermaa
2 rklappelsiinimehua
1 rklappelsiinin kuorta raastettuna

Kostutus

1 dlappelsiinimehua

Kuorrutus

2 dltomusokeria
1 1/2 - 2 rklappelsiinimehua

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita puolet jauhoseoksesta nostellen munavaahtoon. Lisää loput jauhot vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja kuoriraaste.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    3 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 dlkermaa
    2 rklappelsiinimehua
    1 rklappelsiinin kuorta raastettuna
  2. 2

    Levitä taikina leivinpaperille noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.

  3. 3

    Kostuta haaleaksi jäähtynyt pohja appelsiinimehulla. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    1 dlappelsiinimehua
  4. 4

    Siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon appelsiinimehu. Levitä kuorrute pohjan päälle ja viimeistele koristerakeilla. Anna jähmettyä ennen paloittelua.

    MääräAinesosa
    2 dltomusokeria
    1 1/2 - 2 rklappelsiinimehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä