Appelsiinipalat
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näissä paloissa maistuu tuore appelsiini! Kostuta levykakku appelsiinimehulla ihanan meheväksi. Kuorruta herkku mokkapalojen tapaan, mutta mausta kuorrute kahvin tai kaakaon sijaan appelsiinilla.
| 100 g | voita |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| 1 rkl | appelsiinin kuorta raastettuna |
| Kostutus | |
|---|---|
| 1 dl | appelsiinimehua |
| Kuorrutus | |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 1/2 - 2 rkl | appelsiinimehua |
- 1.
Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita puolet jauhoseoksesta nostellen munavaahtoon. Lisää loput jauhot vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja kuoriraaste.
- 2.
Levitä taikina leivinpaperille noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.
- 3.
Kostuta haaleaksi jäähtynyt pohja appelsiinimehulla. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.
- 4.
Siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon appelsiinimehu. Levitä kuorrute pohjan päälle ja viimeistele koristerakeilla. Anna jähmettyä ennen paloittelua.
Appelsiinipalat
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Näissä paloissa maistuu tuore appelsiini! Kostuta levykakku appelsiinimehulla ihanan meheväksi. Kuorruta herkku mokkapalojen tapaan, mutta mausta kuorrute kahvin tai kaakaon sijaan appelsiinilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | kermaa |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| 1 rkl | appelsiinin kuorta raastettuna |
Kostutus | |
| 1 dl | appelsiinimehua |
Kuorrutus | |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 1/2 - 2 rkl | appelsiinimehua |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Sekoita puolet jauhoseoksesta nostellen munavaahtoon. Lisää loput jauhot vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Lisää lopuksi appelsiinimehu ja kuoriraaste.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1/2 dl kermaa 2 rkl appelsiinimehua 1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna - 2
Levitä taikina leivinpaperille noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.
- 3
Kostuta haaleaksi jäähtynyt pohja appelsiinimehulla. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 dl appelsiinimehua - 4
Siivilöi tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon appelsiinimehu. Levitä kuorrute pohjan päälle ja viimeistele koristerakeilla. Anna jähmettyä ennen paloittelua.
Määrä Ainesosa 2 dl tomusokeria 1 1/2 - 2 rkl appelsiinimehua
Ravintosisältö
152
Energiaa kcal
637
Energiaa kj
5,6 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,1 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
152
Energiaa kcal
637
Energiaa kj
5,6 g
Rasvaa
3,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,1 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl appelsiinin kuorta raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























