Appelsiinipalat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiini palat resepti

Appelsiinipalat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Appelsiinipalat ovat mokkapalojen vaaleita siskoja. Tee palat jo hyvissä ajoin ennen tarjoamista, jotta ne ehtivät mehevöityä kostuttamisen jälkeen.

Ainekset

100 g
Voita
2 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Kermaa
2 rkl
Appelsiinimehua
1 rkl
Raastettua appelsiinin kuorta

kostutukseen

1 dl
Appelsiinimehua

kuorrutus

2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Appelsiinimehua

pinnalle

Nonparellejä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi.

100 g
Voita
2

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

2 dl
Sokeria
2 kpl
Munaa
3

Sekoita kuivat aineet keskenään.

1 tl
Vaniljasokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
4

Lisää seos munavaahtoon vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.

1/2 dl
Kermaa
100 g
Voita
2 rkl
Appelsiinimehua
1 rkl
Raastettua appelsiinin kuorta
5

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

6

Anna pohjan jäähtyä haaleaksi. Kostuta appelsiinimehulla, peitä pohja kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.

1 dl
Appelsiinimehua
7

Sekoita appelsiinimehusta ja tomusokerista kuorrute ja levitä se pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Leikkaa levy neliöiksi, kun sokerikuorrute on jähmettynyt.

2 rkl
Appelsiinimehua
2 dl
Tomusokeria
Nonparellejä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 15.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

630

151

5,6 g

3,4 g

22,6 g

15,6 g

0,3 g

2,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

2 tl Leivinjauhetta,

1 rkl Raastettua appelsiinin kuorta,

Nonparellejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli