Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää seos munavaahtoon vuorotellen kerman ja voisulan kanssa. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä haaleaksi. Kostuta appelsiinimehulla, peitä pohja kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.
Sekoita appelsiinimehusta ja tomusokerista kuorrute ja levitä se pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Leikkaa levy neliöiksi, kun sokerikuorrute on jähmettynyt.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
630
151
5,6 g
3,4 g
22,6 g
15,6 g
0,3 g
2,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria,
2 tl Leivinjauhetta,
1 rkl Raastettua appelsiinin kuorta,
Nonparellejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli